You are here

Στο ύψος των περιστάσεων η κυβέρνηση για Hermes

30/09/2022 14:21

Η κυβέρνηση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, όσον αφορά τις εξελίξεις με τη Hermes μετά τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων όσον αφορά την επίτευξη συμβιβασμού για την κατασκευή της Φάσης 2 στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, καθώς και σε αναστολή της εφαρμογής κινήτρων αεροπορικής επιβατικής κίνησης για την περίοδο 2022-2030.

Ερωτηθείς εάν άλλαξε κάτι μετά το υπουργικό συμβούλιο, στο πλαίσιο συνάντησης του στο ΙδΕΚ, ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης όσον αφορά τον τουρισμό, έχουν αποδώσει.

«Ενώ βλέπουμε την απόλυτη επιτυχία προγραμμάτων και τις προσπάθειες βελτίωσης τους για να προσφέρουμε σε ένα σημαντικό κομμάτι και μετά παρουσιαζόμαστε και λοιδορούμαστε με στημένα show στη βουλή, ως διεφθαρμένοι, αυτό δεν είναι ανεκτό», τόνισε.

Πάντα σε συνεννόηση και με τις οδηγίες του ΠτΔ, θα γίνει το πρέπον, πρόσθεσε, καλώντας τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν. «Να προχωρήσουν τα κίνητρα ή είναι παράνομο;», είπε.

«Δεν μπορούν να στήνονται τέτοια show στη βουλή, για σκοπούς μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, να λοιδορούνται και να στιγματίζονται άνθρωποι με λανθασμένα και ατεκμηρίωτα στοιχεία», υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, κατέληξε για το θέμα.

Καμία ενημέρωση από ΑΚΕΛ για προτάσεις

Ερωτηθείς για τις σημερινές προτάσεις που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για τη φορολόγηση υπερκερδών κατά 90% στην ενέργεια, ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση, όπως και ποτέ δεν έχει γίνει.

Αναμένουμε να τις δούμε, πρόσθεσε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δρομολογεί με σοβαρό τρόπο και κατόπιν μελέτης, τέτοια νομοθεσία.

Θα γίνουμε γνώστες στη βουλή, κατέληξε, ενώ αν προκύψουν παρατηρήσεις θα τεθούν ενώπιον του κοινοβουλευτικού σώματος.

M.K.