You are here

Κόντρες για το τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου

11/08/2008 16:27
Την απόσυρση του άδικου και αντιαναπτυξιακού τοπικού σχεδίου Παραλιμνίου, όπως το χαρακτηρίζει, ζήτησε σήμερα ο ΔΗΣΥ. Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για δημόσιο διάλογο με τους δημότες και την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε μέσα σε πλήρη διαφάνεια να δημιουργηθεί ένα τοπικό σχέδιο που δε θα δημιουργεί αδικίες και θα είναι εναρμονισμένο με τους κανόνες της ανάπτυξης και τις ανάγκες της περιοχής.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, μιλώντας σε διάσκεψη τύπου, κληθείς να σχολιάσει τη θέση του υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη ότι στο πλαίσιο των ενστάσεων θα συμμετέχουν και οι τοπικές αρχές, ενώ όταν φθάσει το πλήρωμα του χρόνου θα γίνει και δημόσια ακρόαση, είπε:

«Εμείς θεωρούμε πως για ένα στρεβλό, άδικο σχέδιο που μηδενίζει αξίες και περιουσίες, δεν σέβεται το δικαίωμα της περιουσίας του πολίτη, δημιουργεί αντιαναπτυξιακές προοπτικές και προβλήματα, δεν υπάρχει άλλη αποτελεσματική διαδικασία από την απόσυρση και τη δημιουργία ενός νέου τοπικού σχεδίου».

«Οι οποιεσδήποτε άλλες λύσεις ή μέτρα θα είναι ημίμετρα, που πιθανόν να δημιουργήσουν νέα προβλήματα», υπέδειξε.

Ο κ. Χριστοφόρου εξήγησε πως «με το νέο τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου δημιουργήθηκε μια τεραστίων διαστάσεων αδικία σε βάρος των δημοτών του Παραλιμνίου, σε βάρος της ανάπτυξης της περιοχής, σε βάρος των αρχών της ισοπολιτείας και του σεβασμού της ιδιωτικής περιουσίας».

«Αυτό που συνέβη με το τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου είναι πρωτοφανές και πρωτάκουστο», είπε, σημειώνοντας πως «η ίδια η πολιτεία αφαίρεσε το ένα τέταρτο της γης των δημοτών και της περιοχής και το μετέτρεψε σε πράσινο», πρόσθεσε.

ΥΠΕΣ: Αιχμές για αλλότρια κίνητρα

Μιλώντας νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, επεσήμανε ότι η αρχή της αναθεώρησης των Τοπικών Σχεδίων γίνεται στη βάση της διαφάνειας, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του ΔΗΣΥ.

«Οποιεσδήποτε αιτιάσεις ενδεχομένως να κρύβουν άλλα συμφέροντα», ανέφερε ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Συλικιώτης είπε πως «ο υπουργός δεν πρέπει να εμπλέκεται στη διαδικασία και να συζητά με τις τοπικές αρχές την αναθεώρηση των τοπικών σχεδίων». «Η ευθύνη η δική μας σταματά στη διασφάλιση της σωστής διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων με διαφάνεια και όχι στην εμπλοκή μας σε αυτή», επανέλαβε και κάλεσε όλους να στηρίξουν τις νόμιμες διαδικασίες.