You are here

Με ασφάλεια η κατεδάφιση νοσοκομείου

24/09/2009 17:47
Με απόλυτη ασφάλεια θα κατεδαφιστεί το κτίριο του παλαιού νοσοκομείου στον χώρο του οποίου πρόκειται να ανεγερθεί μελλοντικά το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών, Νίκος Νικολαίδης, επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μη τεθεί σε κίνδυνο λόγω των αμιάντων και άλλων επικίνδυνων υλικών η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και περιοίκων.

«Πρόκειται για μια εξειδικευμένη κατεδάφιση η οποία θα διαρκέσει 10 μήνες» είπε ο κ. Νικολαίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μετά τη σοβαρή προεργασία που έχει γίνει η κατεδάφιση του κτιρίου θα γίνει με τον πιο ασφαλή τρόπο».

Και η κατεδάφιση και η εκταφή των αμιάντων θα γίνουν στο πλαίσιο των διαδικασιών του νόμου, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον αριθμό των εξωτερικών ιατρείων τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, διευκρίνισε, επίσης ότι την ημέρα οι εργασίες θα διεξάγονται μακριά από τα ιατρεία ενώ καταβάλλεται προσπάθεια κάποια από αυτά να μετακινηθούν σε άλλους χώρους ενόσω διαρκούν οι εργασίες.

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν μετά από ευρεία σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Συγκοινωνιών με τη συμμετοχή της δημάρχου Λευκωσίας, Ελένης Μαύρου, εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας, Γεωργίας της Εργασίας, της Μηχανογραφικής υπηρεσίας της αστυνομίας και άλλων παραγόντων.

Τα συμβόλαια για την κατεδάφιση σύμφωνα με τον κ. Νικολαίδη έχουν υπογραφεί από τις 26 Αυγούστου ενώ το έργο της κατεδάφισης βρίσκεται στο αρχικό στάδιο.

H.E.