You are here

Πτήσεις εκτρέπονται λόγω σκόνης

08/09/2015 11:18
Η σκόνη που υπάρχει στην ατμόσφαιρα δημιουργεί προβλήματα στις προσγειώσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με αποτέλεσμα από τις εννέα το πρωί μέχρι αυτή την ώρα να έχει γίνει εκτροπή πέντε πτήσεων στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι λόγω της σκόνης «το όριο ορατότητας στη περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 500 μέτρα, γεγονός το οποίο δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στη διεκπεραίωση του πτητικού προγράμματος του αερολιμένα».

Πρόσθεσε ότι «από τις εννέα το πρωί μέχρι αυτή την ώρα έχει γίνει εκτροπή πέντε πτήσεων από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το αεροδρόμιο της Πάφου. Ωστόσο, δεν απέκλεισε την πιθανότητα ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σε περίπτωση που το φαινόμενο εξακολουθήσει να είναι το ίδιο έντονο μέσα στις επόμενες μέρες».

Σημειώνεται ότι φυσιολογικά το όριο ορατότητας που υπάρχει στα αεροδρόμια διεθνώς κατά τη διάρκεια μιας φυσιολογικής ημέρας, ανέρχεται στα 10 χιλιόμετρα.

Στα περισσότερα διεθνή αεροδρόμια το όριο ορατότητας που πρέπει να υπάρχει προκειμένου να τεθούν σε επιφυλακή είναι γύρω στα 800 – 1000 μέτρα.