You are here

Συμφωνία Υπ. Μεταφορών με Cablenet για πλατφόρμα cloud

29/08/2022 10:54

Σε νέα εποχή μπαίνει το υπουργείο μεταφορών έπειτα από σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία Cablenet για φιλοξενία της πλατφόρμας παρακολούθησης και διαχείρισης κυκλοφορίας από τις 26 Αυγούστου 2022.

Το συμβόλαιο που υπογράφηκε ανέρχεται σε €300 χιλ. πλέον το ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, με διάρκεια παροχής υπηρεσιών 60 μηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το συμβόλαιο προβλέπει την προμήθεια υποδομής cloud, την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακού δικτύου για σύνδεση περίπου 120 υφιστάμενων μετρητών κυκλοφορίας, 26 καμερών κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και 4 ηλεκτρονικές πινακίδες.

Ακόμη, θα συνδεθεί και ο νέος εξοπλισμός ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί από το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας με 40 ηλεκτρονικές πινακίδες πληροφόρησης, 170 κάμερες επιτήρησης κυκλοφορίας και 180 μετρητές.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η συμφωνία αποτελεί την «πιο σύγχρονη και οικονομικά αποδοτική λύση» για τις απαιτήσεις των λειτουργιών της πλατφόρμας, ενώ η εγκατάσταση και διασύνδεση των συστημάτων αναμένεται να επιφέρει την πλήρη κάλυψη και ψηφιοποίηση του κύριου αστικού και υπεραστικού οδικού δικτύου της χώρας.

«Μέσω της πλατφόρμας αυτής, θα επιτυγχάνεται η καλύτερη διαχείριση των δικτύων μεταφορών από τους υπεύθυνους φορείς και η γρήγορη ανταπόκριση σε συμβάντα, η παροχή πληροφοριών στους χρήστες των δικτύων και σε ιδιώτες για την ανάπτυξη εφαρμογών πλοήγησης, όπως επίσης και η παροχή δεδομένων σε ερευνητικά ή πανεπιστημιακά ιδρύματα για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης», αναφέρεται.