You are here

Αύξηση 9% στην αεροπορική κίνηση Ιανουαρίου

19/02/2020 10:09

Σημαντική αύξηση παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2020 η αεροπορική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, σύμφωνα με στοιχεία της Hermes Airports.

O αριθμός των επιβατών στα δύο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ανήλθε στις 459,7 χιλ. σε σχέση με 423,2 χιλ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 8,6%.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο αριθμός των επιβατών ανέρχεται στις 337,1 χιλ. από 320,4 χιλ. τον Ιανουάριο του 2019 σημειώνοντας αύξηση 5,2%.

Στο αεροδρόμιο Πάφου, ο αριθμός των επιβατών φθάνει τις 122,6 χιλ. από 102,7 χιλ. σημειώνοντας μεγάλη αύξηση 19,3%.

Σε δηλώσεις της η Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συμφωνίας που έχει συνάψει η Hermes Airports με τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ολόχρονη βάση στο αεροδρόμιο Πάφου.

Οι προσπάθειες της Hermes, συνέχισε, που έχουν γίνει διαχρονικά για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, σημειώνοντας πως η «χειμερινή αύξηση στην επιβατική κίνηση από και προς τον αερολιμένα Πάφου, οφείλεται, πρωτίστως στην ολόχρονη παρουσία της RyanAir, στην EasyJet, στην Jet2, αλλά και σε άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου στο αεροδρόμιο Πάφου».

Η κ. Κουρούπη σημείωσε πως τη φετινή χειμερινή περίοδο (που ξεκίνησε στις 27/10/2019 και ολοκληρώνεται στις 28/3/20) στο αεροδρόμιο Πάφου προστέθηκαν νέα δρομολόγια προς Αθήνα (Aegean Airlines & Cyprus Airways) και προς Βηρυτό, Κατοβίτσε, Μάλτα και Κίεβο (από την RyanAir).
 
Ακόμη, συνέχισε, τον ερχόμενο Απρίλιο ξεκινούν οχτώ πτήσεις τη βδομάδα της αερογραμμής Condor από τέσσερα γερμανικά αεροδρόμια (Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ και Λειψία) προς Πάφο αυξάνοντας κατά 100.000 περίπου τις διαθέσιμες επιβατικές θέσεις. Οι πτήσεις, που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή δρομολογούνται μετά τη συμφωνία του Υφυπουργείου Τουρισμού και της Hermes Airports με την Condor, και έρχονται να αντικαταστήσουν σε σημαντικό βαθμό δρομολόγια που έχουν χαθεί ειδικά προς το αεροδρόμιο Πάφου, λόγω του τερματισμού των εργασιών διαφόρων αεροπορικών εταιρειών τους προηγούμενους μήνες, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Hermes Airports, η αεροπορική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ το 2019 στα 11,3 εκ. από 10,9 εκ. το 2018.

Γ.Χ.