You are here

Cyprus Airways: Νέοι προορισμοί από το 2023

14/12/2022 16:30

Με πέντε νέους προορισμούς εμπλουτίζουν το πτητικό τους πρόγραμμα το ερχόμενο καλοκαίρι οι Κυπριακές Αερογραμμές, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Paul Sies.

Πρόσθεσε, ότι «τα σχέδια της αεροπορικής εταιρείας προβλέπουν τη δραστηριοποίησή της σε 18 προορισμούς το επόμενο έτος και έως 30 προορισμούς έως το 2026».

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Sies, ανέφερε ότι οι νέοι προορισμοί είναι προς το Μιλάνο, Ζυρίχη, Πράγα, Βασιλεία και Κάιρο και σημείωσε ότι «το 2023 η αεροπορική εταιρεία θα επαναλάβει δύο φορές την εβδομάδα τις πτήσεις προς την Πράγα, τη Ζυρίχη και το Κάιρο, ενώ για πρώτη φορά θα εκτελεί δύο φορές την εβδομάδα δρομολόγια προς τη Βασιλεία».

Το Μιλάνο Μπέργκαμο, θα εξυπηρετείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα με δυνατότητα αύξησης της λειτουργίας σε τρεις φορές την εβδομάδα. Οι σημερινοί δημοφιλείς προορισμοί όπως το Παρίσι και η Ρώμη, θα παραμείνουν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μαζί με τη Σαντορίνη (δύο φορές την εβδομάδα), τη Σκιάθο (δύο φορές την εβδομάδα) και την Πρέβεζα (δύο φορές την εβδομάδα)».

«Η Κρήτη και η Ρόδος» σημείωσε ότι «θα εξυπηρετούνται με πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ η Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετείται καθημερινά. Η Βηρυτός θα επανακτήσει το καθημερινό της δρομολόγιο, ενώ οι πτήσεις προς Τελ Αβίβ θα αυξηθούν σε έως και 10 πτήσεις την εβδομάδα. Τα δρομολόγια προς το Ερεβάν της Αρμενίας θα αυξηθούν σε τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ η Αθήνα θα εξυπηρετείται με τρεις πτήσεις ημερησίως».

Ο κ. Sies, αναφερόμενος στη στρατηγική της εταιρείας είπε ότι «η Cyprus Airways, βρίσκεται σε στρατηγική θέση για να συνδέει την Ευρώπη με την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το σχέδιο μας βασίζεται στην ύπαρξη ενός λιτού οργανισμού, με ισχυρό εμπορικό σήμα και φιλοδοξία να πετύχουμε την ανάπτυξη και τη δομική σύνδεση της Κύπρου με την Ευρώπη και πέρα από αυτήν», επεσήμανε.

Διευκρίνισε ότι «το νέο στρατηγικό σχέδιο της αεροπορικής εταιρείας θα προβλέπει τη λειτουργία ενός υβριδικού επιχειρηματικού μοντέλου, το οποίο θα προσφέρει στους πελάτες της μια βάση χαμηλού κόστους, αλλά θα τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τη δική τους ταξιδιωτική εμπειρία, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τις ανάγκες τους».

Η αεροπορική εταιρεία έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού για να μεγιστοποιήσει τα παρεπόμενα έσοδα της, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες της θα έχουν πάντα την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Η διανομή του δικτύου πωλήσεών της έχει επίσης ενισχυθεί, όχι μόνο με τη συνδεσιμότητα API με πολλούς συνεργάτες, αλλά και με την καλύτερη συνδεσιμότητα του παλαιού GDS για να διασφαλιστεί ότι οι θέσεις της Cyprus Airways είναι εύκολα ορατές, τιμολογημένες και με εισιτήρια σε παγκόσμιο επίπεδο».

Μετά την πρόσφατη έναρξη δρομολογίων προς Παρίσι και Ρώμη, η Cyprus Airways σκοπεύει να συνεχίσει να επεκτείνει το ευρωπαϊκό της δίκτυο και να αναπτύξει περαιτέρω τουριστική και επιχειρηματική κίνηση μεταξύ σημείων, αυξάνοντας παράλληλα τη συνδεσιμότητα προς τους Κύπριους υπηκόους.

Η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει επίσης, να προσφέρει ένα δίκτυο με τα βασικά τακτικά δρομολόγια όλο το χρόνο που θα συνδέουν το νησί με τις κύριες πόλεις σε ακτίνα 1,5 ώρας, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει συνδεσιμότητα εντός του δικτύου από/προς την Αθήνα, τη Βηρυτό και το Τελ Αβίβ και να τροφοδοτεί τις κύριες ευρωπαϊκές πόλεις και τα εποχιακά δρομολόγια προς διάφορα ελληνικά νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Cyprus Airways, ο αερομεταφορέας με τη κυπριακή σημαία, επανέλαβε τις δραστηριότητές της το 2016.

Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει δύο αεροσκάφη Airbus A320, τα οποία επί του παρόντος λειτουργούν σε ένα δίκτυο δεκαοκτώ προγραμματισμένων προορισμών. Οι χειμερινοί προορισμοί περιλαμβάνουν την Αθήνα, τη Βηρυτό, το Τελ Αβίβ, το Ερεβάν, το Παρίσι και τη Ρώμη. Επιπλέον, οι καλοκαιρινοί προορισμοί περιλαμβάνουν τη Βασιλεία, τη Ζυρίχη, το Μιλάνο-Μπέργκαμο, την Πράγα, τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο, τη Ρόδο, το Ηράκλειο, το Κάιρο.

Εξάλλου, ο εκ των μετόχων της εταιρείας Μιχκάιλ Αλένκιν ανέφερε με τη σειρά του μπορεί οι Κυπριακές Αερογραμμές να είναι μια ιδιωτική εταιρεία, αλλά «ακόμη την βλέπω ως τον εθνικό αερομεταφορέα».

«Πραγματικά θέλω να βλέπω τις Κυπριακές Αερογραμμές ως το μεγάλο όνομα που ήταν παλαιότερα, θέλω να τη βλέπω ως μια υγιή αερογραμμή και να είμαι περήφανος που είμαι μέρος της», είπε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καρούσος είπε πως οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν μετόχους, έχουν όραμα αλλά και τα μέσα για να πετύχουν το όραμα αυτό «το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την Κύπρο και την συνδεσιμότητά της».

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσει την εταιρεία, λέγοντας ότι καθήκον της κυβέρνησης σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και την Hermes είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας, κάτι που επιτυγχάνεται με το σχέδιο κινήτρων που έχει συμφωνηθεί με την Hermes.

Από την πλευρά του, ο Σάββας Περδίος τόνισε ότι τα νέα δρομολόγια έχουν απόλυτη σχέση με την εθνική στρατηγική τουρισμού, τονίζοντας πως τα επόμενα χρόνια οι αγορές της Ευρώπης θα αντιστοιχούν στο 50% ή και περισσότερο του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Σημείωσε πως μετά την απώλεια της αγοράς της Ρωσίας, η Κύπρος διανύει μια χρονιά ρεκόρ όλων των εποχών όσον αφορά τις αφίξεις από Πολωνία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Ουγγαρία και Αυστρία, ενώ σημειώθηκε και ρεκόρ των τελευταίων 20 ετών από την Γερμανία και Ελβετία.

Χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικά αυτά τα νούμερα, ο κ. Περδίος επεσήμανε πως «με τις ανακοινώσεις που ακούσαμε σήμερα και των τελευταίων εβδομάδων αυτό μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και για του χρόνου».

Καταλήγοντας απηύθυνε έκκληση στις Κυπριακές Αερογραμμές να εξετάσουν επέκτασή τους και στις Βόρειες Χώρες όπου «πιστεύω υπάρχει τεράστια προοπτική».

Τέλος η Ελένη Καλογήρου είπε πως μετά τη διαταραχή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι προσπάθειες μας έχουν αποδώσει καρπούς με την επιβατική κίνηση να αναμένεται να κλείσει στα 9 εκατομμύρια και με 50 αερογραμμές να δραστηριοποιούνται από τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου προς 240 προορισμούς.

«Βρισκόμαστε στο 80% της επιβατικής κίνησης του 2019 και φυσικά ελπίζουμε να έχουμε περαιτέρω αύξηση το ερχόμενο έτος και με τη βοήθεια των Κυπριακών Αερογραμμών, έτσι ώστε να πετύχουμε την πλήρη ανάκαμψη στο μέλλον», είπε.

Της Ηρώς Ευθυμίου