You are here

Μετρημένα τα νέα ξενοδοχεία τη φετινή σεζόν

05/02/2019 07:19

Μετά την έκρηξη κλινών που παρατηρήθηκε την περασμένη τριετία εμφανίζεται «κόπωση» στη δημιουργία νέων ξενοδοχείων, καθώς οι ξενοδόχοι δεν βιάζονται να προωθήσουν τις αιτήσεις τους για νέες μονάδες πριν ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο της νέας τουριστικής σεζόν.

Η υπερπροσφορά κλινών η οποία είχε ως αποτέλεσμα το 2018 να δεχθούν τιμολογιακές πιέσεις προκειμένου να κλείσουν τη χρονιά με ικανοποιητικό πρόσημο αλλά και μια σειρά αστάθμητων παραγόντων προκαλούν πονοκέφαλο στους ξενοδόχους.

Η Λεμεσός, εντούτοις, φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση και κλέβει τις εντυπώσεις αφού θα λειτουργήσουν δύο πολυτελέστατα πεντάστερα ξενοδοχεία για τα οποία χύθηκε αρκετό μελάνι τα δύο τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για το πολυ-αναμενόμενο Parklane Resort & Spa, με 275 δωμάτια εκ των οποίων τα 52 είναι σουίτες, το οποίο πήρε τη θέση του Le Meridien. Το αγόρασε ρώσος επιχειρηματίας και το υπέβαλε σε εκ θεμελίων ριζική ανακαίνιση, ύψους €70 εκ., η οποία διήρκησε δύο χρόνια.

Το ξενοδοχείο, όπως ανέφερε στη StockWatch ο υπεύθυνος μάρκετινγκ, θα ανοίξει τις πύλες του στις 4 Μαρτίου.

Το δεύτερο επίσης πολυσυζητημένο πολυτελές ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας είναι το Amara Hotel, πέντε αστέρων και 207 δωματίων.

Το ξενοδοχείο θα ανοίξει εντός του Απριλίου. Βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, ανατολικά στην περιοχή Αμαθούντας.

Αγία Νάπα

Το Nissi Blu Hotel στην Αγία Νάπα, το οποίο θα διαθέτει 600 κλίνες,αναμένεται να ανοίξει τις πύλες τουο στις 20 Απριλίου. 

Το ξενοδοχείο θα είναι πέντε αστέρων και βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο του δήμου στη λεωφόρο Nissi.

Την καλοκαιρινή σεζόν φαίνεται ότι χάνει και το Sun City Spa Resort & Residences, κινέζικων συμφερόντων στην παραλία της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα.

Το ξενοδοχείο, το οποίο θα είναι πέντε αστέρων, βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από τη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Υπό εξέλιξη είναι και το ξενοδοχείο Chrysomare Hotel 600 κλινών, στη λεωφόρο Nissi της εταιρείας Tsokkos Hotels.

To κόστος του έργου υπολογίζεται στα €58 εκ. και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2020.

Σε πανοραμική θέση στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας βρίσκεται και το ξενοδοχείο με την ομώνυμη ονομασία «Λιμανάκι» τεσσάρων αστέρων, στο οποίο προστέθηκαν δύο καινούργιοι όροφοι με 32 δωμάτια.

Το ξενοδοχείο τη φετινή τουριστική σεζόν θα λειτουργήσει ανανεωμένο με συνολικά 90 δωμάτια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκας δήλωσε ότι ενώπιον των δημοτικών αρχών εκκρεμούν γύρω στις 10 αιτήσεις για καινούργια ξενοδοχεία, εντούτοις η αγορά είναι μουδιασμένη λόγω προβλημάτων που ενδεχομένως να επηρεάσουν τη νέα τουριστική σεζόν. Μεταξύ αυτών, είπε, είναι το Brexit και οι κρατήσεις μέσω ίντερνετ, και Airbnb τα οποία επηρέασαν πέρσι την πληρότητα των ξενοδοχείων και πίεσαν τις τιμές προς τα κάτω.

Πρωταράς

Τον Απρίλιο θα λειτουργήσει και το Sunrise Beach Hotel στον Πρωταρά το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο από hotel apartments.

Πάφος

Ένα άλλο ξεχωριστό ξενοδοχείο το οποίο θα λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι στην Πάφο, είναι το Amavi Hotel, στο παραλιακό μέτωπο της κάτω Πάφου.

Όπως είχε δηλώσει στη StockWatch η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Kanika Hotels Χρυστάλλα Ζαχαρίου, το Amavi θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Κύπρο το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για ζευγάρια, όπως υποδηλώνει και το λατινικό όνομα του «Veni, Vidi, Amavi», «Ήρθα, είδα, αγάπησα».

Το ξενοδοχείο διαθέτει 155 πολυτελή δωμάτια, σπα, 4 εστιατόρια, 3 μπαρ, καφέ, 2 εξωτερικές και 1 εσωτερική πισίνα.

Υπό πλήρη ανακαίνιση είναι και το ξενοδοχείο Paphian Sun το οποίο απέκτησε η εταιρεία Ατλάντικα.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας δεν έδωσε ημερομηνία λειτουργίας του ξενοδοχείου το οποίο θα μετονομαστεί σε Atlantica Mare Village.

Λάρνακα

Την τιμητική της όμως έχει και η πόλη του Ζήνωνα στην οποία θα λειτουργήσουν τρία ολοκαίνουργια ξενοδοχεία, όπως ανέφερε η λειτουργός της εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της πόλης, Νανά Ασμένη Παύλου.

Το Samirana Boutique Hotel στην πλατεία Ερμού και το QBoutique Hotel στην περιοχή Αγίου Λαζάρου δυναμικότητας 80 κλινών και 40 δωματίων.

Το Μάιο θα λειτουργήσει και το ανακαινισμένο ξενοδοχείο Alexia City Hotel στην οδό Κωνσταντίνου Καλογερά.

Ορόκλινη

Στην παραλιακή ακτή της Ορόκλινης θα λειτουργήσει το φθινόπωρο το Solaar Hotel, με 150 κλίνες.

Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει στη θέση του Michael’s Hotel το οποίο ήταν για αρκετά χρόνια εγκαταλελειμμένο και το αγόρασε ιορδανός επιχειρηματίας έναντι του ποσού €7 εκ. και το υπέβαλε σε ριζική ανακαίνιση.

Ανανεωμένο και ανακαινισμένο θα λειτουργήσει και το ξενοδοχείο Palm Beach στο παραλιακό επίσης μέτωπο της Ορόκλινης.

Επί της παραλιακής ακτής της κοινότητας βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατασκευή του Radisson Larnaca Beach Resort 202 δωματίων το οποίο πήρε τη θέση του ξενοδοχείου Princess το οποίο κατεδαφίστηκε.

Το ξενοδοχείο ανήκει στη γνωστή αλυσίδα Carlson Rezidor Hotel Group, η οποία πέρσι λειτούργησε ακόμη ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Λάρνακα, το Radisson Blu.

Το Eva Hotel, το οποίο ήταν πάνω από μια δεκαετία ερημωμένο, αγόρασε ρωσίδα επιχειρηματίας η οποία κατέθεσε αίτηση για κατεδάφιση του και ανέγερση νέου ξενοδοχείου, δήλωσε στη StockWatch ο κοινοτάρχης Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής.

Της Ηρώς Ευθυμίου