You are here

Ψήφο εμπιστοσύνης από Ryanair προς αεροδρόμιο Πάφου

21/11/2022 14:14

Πλήρη ικανοποίηση εξέφρασαν σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, ο Υφυπουργός Τουρισμού και η Hermes για τη ψήφο εμπιστοσύνης από τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης  την Ryanair,  η οποία από το ερχόμενο καλοκαίρι θα αυξήσει τα δρομολόγια της στα 41, περιλαμβάνοντας πέντε νέους προορισμούς.

Συγκεκριμένα η αεροπορική εταιρεία Ryanair, από το καλοκαίρι 2023, θα ενισχύσει την παρουσία της στην Κύπρο με πέντε νέα δρομολόγια με έδρα το αεροδρόμιο Πάφου, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα στα 41 δρομολόγια.

Τα πέντε νέα δρομολόγια από το αεροδρόμιο της Πάφου θα είναι προς Αθήνα, Μπορντό (Γαλλία), Νάπολη, Πόζναν (Πολωνία) και Τουλούζη (Γαλλία) όλα από δύο φορές την εβδομάδα.

Σε διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα,  ο Εμπορικός Διευθυντής της Ryanair, Τζέισον ΜακΓκίνες, ανέφερε ότι ο στόλος της Ryanair, θα αυξηθεί σε 4 αεροσκάφη, 2 από τα οποία θα είναι αεροσκάφη Boeing 737 που προσφέρουν 4% περισσότερες θέσεις, και με  16% λιγότερα καύσιμα ενώ δημιουργούν 40% λιγότερες εκπομπές θορύβου.

Τόνισε ότι η επένδυση της Ryanair, στην Κύπρο υπερβαίνει τα 400 εκατ. δολάρια και στηρίζει 120 υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και 1.500 έμμεσες θέσεις εργασίας στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Για να γιορτάσει το πρόγραμμα ρεκόρ για την Κύπρο το καλοκαίρι του 2023, η Ryanair προσφέρει θέσεις με ναύλους διαθέσιμους από μόλις €29,99 για ταξίδια μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου για τα οποία πρέπει να γίνει κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της 23ης Νοεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας www.ryanair.com».

Η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου, εξέφρασε την ικανοποίηση της τονίζοντας ότι «είμαστε βέβαιοι ότι τα νέα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν καθώς και το υφιστάμενο πρόγραμμα θα έχουν σημαντική συμβολή στην ανάκαμψη και ανάπτυξη των αεροδρομίων της Πάφου, της τουριστικής βιομηχανίας και της οικονομίας της χώρας μας».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, εξέφρασε επίσης ικανοποίηση διότι ανεφερε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη εμπιστεύεται την Κύπρο  και την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού.

Ο κ. Περδίος, εξέφρασε και την ευαρέσκεια του για την έναρξη του δρομολογίου Πάρος – Αθήνα ένα δρομολόγιο το οποίο όπως είπε ότι «το ζητούσαν οι πολίτες».

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Μεταφορών και την Hermes, για την εκπόνηση και εφαρμογή νέου πλαισίου κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες σημειώνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της διαφήμισης για το ότι η Κύπρος αποτελεί ένα σημαντικό προορισμό όμως χωρίς ένα σταθερό πλαίσιο κινήτρων δεν κλείνει ο κύκλος».

 Ο κ. Περδίος, είπε ακόμη ότι «το Υφυπουργείο Τουρισμού τα τελευταία τρία χρόνια έχει επενδύσει €45 εκατ. για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ενώ στα επόμενα 3-4 χρόνια θα επενδύσουμε άλλα €80 εκατ.».

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, στη δική του τοποθέτηση ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει βελτιώσει σημαντικά την αεροπορική συνδεσιμότητα του αεροδρομίου Πάφου, το οποίο σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, παρουσιάζει αυξημένη επιβατική κίνηση σε σχέση με το 2019».

Όπως επεσήμανε ακολούθως ο κ. Καρούσος, ο στόχος των νέων αεροπορικών κινήτρων είναι κατ’ αρχήν να δημιουργηθούν επιπρόσθετοι προορισμοί και ταυτόχρονα να ενισχυθούν τα υφιστάμενα δρομολόγια όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ryanair.

Αναφέρθηκε επίσης στη φιλελευθεροποίηση των υπηρεσιών εδάφους στα κυπριακά αεροδρόμια σημειώνοντας ότι «έχει επιφέρει πρόσθετο όφελος για τις αεροπορικές εταιρείες ύψους €15 εκατ. αφού έχουν μειωθεί κατά 40% έως 60% οι χρεώσεις προς τις αεροπορικές εταιρείες. Επιπρόσθετα τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουμε προωθήσει τη διακήρυξη για την αεροπορική συνδεσιμότητα με την υπογραφή και στήριξη 12 κρατών μελών».

Της Ηρώς Ευθυμίου