You are here

Ψηλώνει το Palm Beach Hotel στη Λάρνακα

05/09/2022 17:21

Σε γενικό λίφτινγκ, κερδίζοντας ύψος, αναμένεται πως θα υποβληθεί το ξενοδοχείο Palm Beach Hotel & Bungalows, ιδιοκτησία της εταιρείας Pillar Enterprises Ltd, στην κοινότητα Ορόκλινης της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ), που κατατέθηκε ενώπιον της περιβαλλοντικής αρχής, το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει την ανέγερση εννιαώροφου κτηρίου Residence με 56 διαμερίσματα, την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης 214 θέσεων, την ανέγερση τετραώροφου κτηρίου Condominium με 28 δωμάτια , την ανέγερση υπαίθριου εστιατορίου στους κήπους του ξενοδοχείου, την επέκταση του εστιατορίου του ξενοδοχείου, την ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων bungalows.  

Οι κατασκευαστικές δραστηριότητες, αναμένεται ότι θα διεξαχθούν σε χρονική περίοδο έξι ετών και θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις.

Στην πρώτη φάση του έργου, αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν οι πιο κάτω εργασίες:

-Αφαίρεση και μεταφορά των δένδρων ή/ και θάμνων στους χώρους που έχουν καθοριστεί, πριν την έναρξη των εργασιών. 

-Συλλογή και απομάκρυνση του φυτοχώματος/ επιφανειακού χώματος, μεταφορά στους κήπους, είτε σε εναλλακτικούς χώρους οι οποίοι θα καθοριστούν, πριν την έναρξη των εργασιών.

-Αποσύνδεση όλων των δικτύων και συστημάτων, τα οποία, είναι συνδεδεμένα και εξυπηρετούν τα bungalows. 

-Οικοδομικές εργασίες που περιλαμβάνουν μικρή επέκταση, ανακαίνιση και την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

-Κατάργηση της υφιστάμενης μεγάλης πισίνας, κατεδάφιση του υφιστάμενου καφεστιατορίου και ανέγερση κέντρου ευεξίας (SPA).  

Η επέκταση του εστιατορίου, αποτελεί μικρής έκτασης δραστηριότητα, η οποία θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης. Εκτιμάται, ότι το ξενοδοχείο θα είναι κλειστό, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε όχληση στους πελάτες. Η διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου, εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί τους τρεις μήνες. 

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, οι εργασίες στις πιο κάτω περιοχές, θα ολοκληρωθούν και οι ανακαινισμένες καινούργιες μονάδες, θα ενταχθούν στο λειτουργικό πρόγραμμα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.  

Κατά τη δεύτερη φάση του έργου, αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν οι πιο κάτω εργασίες:

-Κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηρίου με την εσωτερική πισίνα και το γήπεδο του squash.

-Εγκατάσταση πασσάλων θεμελίωσης του κτηρίου και των πασσαλοσανίδων (sheet piling), σε ελάχιστο βάθος 6 m, στην περίμετρο του νέου κτηρίου.

-Ακολούθως, θα διεξαχθεί εκσκαφή και η κατασκευή κοιτόστρωσης και των τοίχων αντιστήριξης.

Οι εργασίες αποστράγγισης, εκσκαφής και θεμελίωσης, όπως αναφέρεται στη σχετική μελέτη, θα διαρκέσουν 17 εβδομάδες και θα διεξαχθούν κατά τη χειμερινή περίοδο (Οκτώβριος – Μάρτιος). 

Κατά την τρίτη φάση του έργου, αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν οι πιο κάτω εργασίες:

-Αφαίρεση και μεταφύτευση των δένδρων πριν την έναρξη των εργασιών.  

-Συλλογή και απομάκρυνση του φυτοχώματος, μεταφορά στους κήπους, είτε σε εναλλακτικούς χώρους, οι οποίοι, θα καθοριστούν πριν την έναρξη των εργασιών.

Η.Ε.