You are here

Σε πιλοτική λειτουργία ο χώρος ελλιμενισμού μαρίνας Αγίας Νάπας

27/11/2019 16:13

Ιστορική και σημαδιακή χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα για την Μαρίνα Αγίας Νάπας, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της M.M. Makronisos Marina Limited, Σταύρος Καραμοντάνης, με την ευκαιρία της πιλοτικής λειτουργίας του χώρου ελλιμενισμού της Μαρίνας, έτσι ώστε να δοκιμαστούν όλα τα συστήματα πριν από το εμπορικό άνοιγμα, να διακριβωθεί στην πράξη η εύρυθμη λειτουργία της και να επιλυθούν τυχόν προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν.

Παρουσιάζοντας το έργο κατά τη διάρκεια της ξενάγησης των εκπροσώπων των ΜΜΕ στην παρουσία των Δημάρχων της Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου και της Σωτήρας Γιώργου Τάκκα, ο κ. Καραμοντάνης ανέφερε ότι οι επενδυτές της Μαρίνας Αγίας Νάπας έχουν κρατήσει το λόγος τους ότι θα κάνουν μία Μαρίνα στολίδι και «νομίζω αυτό άρχισε να γίνεται πραγματικότητα γιατί σε λίγες εβδομάδες θα μπορέσουμε να υποδεχτούμε τα πρώτα σκάφη.

Ανέφερε επίσης, ότι στη Μαρίνα θα μπορούν να ελλιμενιστούν σκάφη με μήκος μέχρι 65 μέτρων ενώ στην ξηρά, στον ειδικά διαμορφωμένο σε 4 επίπεδα χώρο φύλαξης (Dry Stack), μπορούν να αποθηκευτούν σκάφη με μήκος μέχρι 10 μέτρα. Η υπηρεσία Dry Stack Services πρόσθεσε θα παρέχει στους ιδιοκτήτες σκαφών πρωτοποριακή εξυπηρέτηση με βάση το τρίπτυχο γνώση – ποιότητα - ταχύτητα χωρίς καμιά ταλαιπωρία για τους ιδίους, ενώ το σύστημα ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης των σκαφών θα είναι σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές πολυτελών Μαρίνων.

 Για όλα τα σκάφη με μήκος 30 ή λιγότερα μέτρα είπε ο κ. Καραμοντάνης θα δίνεται η δυνατότητα πλαγιοδέτησης  (finger style berthing) με παροχή όλων των υπηρεσιών. Όσον αφορά τις καταναλώσεις νερού, ρεύματος και καυσίμων ανέφερε ότι ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να βλέπει αναλυτικά τις πληροφορίες αυτές από το κινητό του τηλέφωνο ή τον Η/Υ του ανά πάσα στιγμή.

Στις δικές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος εξέφρασε την υπερηφάνεια του όχι μόνο για την Μαρίνα αλλά για το γεγονός ότι ο επενδυτής και την ομάδα που δημιουργεί το έργο,  έχουν αποδειχθεί  ότι είναι αξιόπιστοι. Το έργο πρόσθεσε προχωρεί σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και σε κάθε  επίσκεψη που έχουμε  για να ενημερωθούμε για την εξέλιξη φαίνεται η ποιότητα του  έργου.

«Για μας η Μαρίνα αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την Αγία Νάπα του μέλλοντος, αφού είναι ένα φιλόδοξο έργο και σημείο αναφοράς, το οποίο θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή και θα δημιουργήσει νέες προσδοκίες για ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής, για την Αγία Νάπα,  για τη Σωτήρα μέχρι τον ποταμό του Λιοπετριού,  κάτι το οποίο εμείς  στηριζόμαστε στην πρόταση μας για δημιουργία ενός Δήμου μεταξύ Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετριού».

Η Μαρίνα συνέχισε «θα αποτελέσει τη βάση της ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου αυτής της περιοχής και θα μας δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα νέο Μόντε Κάρλο της Μεσογείου αν και εφόσον σχεδιάσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη προσεκτικά και  σε σωστά πρότυπα. Τα οφέλη  θα είναι τεράστια για την περιοχή».