You are here

Συμφωνία με Μπαχρέιν για αερομεταφορές

09/11/2022 14:39

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της χώρας, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, μετέβη στη Μάναμα του Μπαχρέιν και υπέγραψε σήμερα, με τον ομόλογό του Mohammed Thamer Alkaabi διακρατική Συμφωνία στον τομέα των Αεροπορικών Μεταφορών που προβλέπει περαιτέρω φιλελευθεροποίηση των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών με την παροχή τρίτης, τέταρτης και πέμπτης ελευθερίας μεταξύ δρομολογημένων πτήσεων για μεταφορά επιβατών και φορτίου, χωρίς περιορισμό των αεροπορικών εταιρειών και συχνοτήτων.

Ο υπουργός δήλωσε ότι «οι προσπάθειές μας για ενίσχυση και βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας είναι συνεχείς σε όλα τα επίπεδα, με πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η Διακήρυξη για την Αεροπορική Συνδεσιμότητα, οι προτάσεις που προωθήσαμε για μείωση των επιπτώσεων που θα επιφέρει το νομοθετικό πακέτο Fit for 55 της ΕΕ στις αερομεταφορές, καθώς και τα κίνητρα προς αεροπορικές εταιρείες.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσουμε και την υπογραφή διμερών Συμφωνιών με άλλες χώρες, όπως αυτή που υπογράψαμε σήμερα. Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική συμφωνία, με την οποία επιδιώκεται η βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας μεταξύ των χωρών μας, προσφέροντας την ευκαιρία για την αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών μεταξύ των δυο χωρών, τόσο για σκοπούς αναψυχής, όσο και για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της συνδεσιμότητας ευρύτερα με τις Αραβικές χώρες, αλλά και με την Ευρώπη. Με αυτή τη Συμφωνία οι αεροπορικές εταιρείες του Μπαχρέιν θα μπορούν να πραγματοποιούν πτήσεις προς όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ με ενδιάμεσο σταθμό την Κύπρο», σημείωσε ο κ. Υπουργός.