You are here

Τρεις μόνο ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια

04/07/2022 13:42

Τρεις ακυρώσεις πτήσεων προς την Κύπρο έχουν γίνει σήμερα, δήλωσε η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής τα κυπριακά αεροδρόμια δεν επηρεάζονται σοβαρά.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι καλοκαιρινοί μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι λόγω των καθυστερήσεων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια σημειώνοντας ότι, «μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 2% έχει ακυρώσει τις πτήσεις προς την Κύπρο για την περίοδο Ιούλιου και Αύγουστου ενώ, τον Ιούνιο οι ακυρώσεις ήταν της τάξης του 5% επί του συνόλου των πτήσεων».

Μιλώντας στη μεσημβρινή ζώνη του Αντ1 η κ. Κουρούπη ανέφερε ότι «οι αεροπορικές εταιρείες αναπροσαρμόζουν το πρόγραμμα τους ανάλογα με τις επιχειρησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

«Αυτό όμως που συμβαίνει και δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε έγκαιρα είναι ότι εκδηλώνονται αλυσιδωτές καθυστερήσεις από διάφορες εταιρείες οι οποίες επηρεάζουν το πλήρωμα των αεροσκαφών, με αποτέλεσμα να ακυρώνουν τις πτήσεις».

Ανέφερε επίσης ότι «στα κυπριακά αεροδρόμια η εξυπηρέτηση πελατών γίνεται τάχιστά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην παραλαβή των αποσκευών σε σχέση με άλλα αεροδρόμια.

«Στις περιπτώσεις που δεν φορτώνονται οι αποσκευές από το εξωτερικό χρειάζεται υπομονή ενώ όλοι οι επιβάτες πρέπει να ενημερώνονται από τις εταιρείες για τα δικαιώματα τους με βάση τον κανονισμό 261 της ΕΕ», διευκρίνισε.

Όσον αφορά στις χθεσινές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας και Πάφου είπε ότι δεν ξεπερνούσαν τη μια ώρα σε αντίθεση με τις καθυστερήσεις σε άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια που ήταν πάνω από 3- 4 ώρες.

Η καλοκαιρινή σεζόν, κατά την άποψη της, θα είναι αρκετά δύσκολη λόγω των ακυρώσεων και καθυστερήσεων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Τόνισε ότι η Hermes Airports είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, όπως υποστήριξε, τα αεροσκάφη που καταφθάνουν στα κυπριακά αεροδρόμια.

Της Ηρώς Ευθυμίου