You are here

Προτείνουν πρόσθετα μέτρα στις δημόσιες μεταφορές

01/12/2020 17:12

Αναστολή έκδοσης εισιτηρίων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μείωση της χωρητικότητας των λεωφορείων στο 50% και έλεγχο λεωφορείων από ελεγκτές μόνο στους σταθμούς επιβίβασης, προτείνουν οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ και ΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ ως μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού στις δημόσιες μεταφορές.

Σε επιστολή τους προς τους Υπουργούς Υγείας και Μεταφορών, οι Οργανωτικοί Γραμματείς των συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ και ΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ ζητούν τη λήψη πρόσθετων υγειονομικών μέτρων για αποφυγή της μετάδοσης της νόσου στις δημόσιες συγκοινωνίες.
 
Ειδικότερα, οι δύο συντεχνίες προτείνουν την επανεξέταση του μέτρου της εφαρμογής του 100% της χωρητικότητας του λεωφορείου και μετακίνησης του στο 50%, καθώς αφορά και μέχρι 90 επιβάτες σε χώρο 20-24 τετραγωνικών μέτρων χωρίς επαρκή εξαερισμό.
 
Ζητούν τον έλεγχο των λεωφορείων από τους ελεγκτές μόνο στους σταθμούς, για να αποφευχθεί πιθανή μετάδοση του ιού μέσω της συνεχούς μετακίνησης τους και των ελέγχων σε λεωφορεία με μεγάλο αριθμό επιβατών, καθώς επίσης την αναστολή έκδοσης εισιτηρίων για ορισμένο χρονικό διάστημα.
 
Σημειώνουν τέλος πως υπό τις σημερινές συνθήκες της πανδημίας τα μέτρα αυτά φαίνεται να είναι επιτακτικά.