You are here

Το 2016 αλλαγές στην Καλλιπόλεως

18/08/2015 15:05
Ο υπουργός μεταφορών, επικοινωνιών και έργων Μάριος Δημητριάδης δήλωσε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται οποιεσδήποτε αλλαγές στην οδό Καλλιπόλεως πριν από το 2016.

Ερωτηθείς σχετικά με τη μονοδρόμηση της Καλλιπόλεως και παράπονα που εκφράζονται από καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής, ότι θα πλήξει την εμπορικότητα του δρόμου, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η μονοδρόμηση θα γίνει βάσει του σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας που εκπονήθηκε για τη Λευκωσία.

«Κάθε φορά που γίνονται μονοδρομήσεις υπάρχουν τα ίδια παράπονα. Έχει γίνει ένα γενικότερο σχέδιο για τη Λευκωσία το οποίο συμπεριλαμβάνει ένα αριθμό μονοδρομήσεων, την αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου Στασικράτους - Μακαρίου κλπ. Ενδεχομένως θα υπάρξουν αντιδράσεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι να έρθουμε σε διάλογο με οποιονδήποτε έχει αντιδράσεις, αλλά από την άλλη θα πρέπει να γίνει αυτό που είναι για το καλό όλης της πόλης» είπε ο Υπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

«Υπάρχει ένα σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας που αφορά ολόκληρη την πόλη της Λευκωσίας. Όλοι οι σχεδιασμοί που γίνονται είναι βάσει αυτού του σχεδίου» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «στόχος είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών της Λευκωσίας και να βελτιωθεί και το κυκλοφοριακό».

Όσον αφορά τη μονοδρόμηση της Καλλιπόλεως, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι το πρώτο μέρος έχει προγραμματιστεί να αρχίσει από φέτος και ότι θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα. «Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να μιλάμε για το 2016 για οποιεσδήποτε αλλαγές. Πριν το 2016 δεν πρόκειται να γίνει οτιδήποτε. Αλλά η δουλειά έχει αρχίσει από φέτος» είπε.