You are here

ACTΑ: Ζητά βελτιώσεις στα αεροδρόμια

23/08/2005 15:25
Συμπληρωματικές βελτιώσεις για τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων αεροδρομίων, πρότεινε η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), κατά τη χθεσινή συνάντησή της με τον Υπουργό Συγκοινωνιών.

Συγκεκριμένα, πέραν από τα ήδη εξαγγελθείσα έργα που περιλαμβάνουν νέο ιμάντα παραλαβής κατασκευών, αναδιαμόρφωση των χώρων εξόδου επιβατών και επεκτάσεις στο χώρο αφίξεων και στο χώρο στάθμευσης έξω από τον αερολιμένα, η ACTA πρότεινε τη δημιουργία στεγάστρου που να συνδέει το κτίριο του αεροδρομίου με το χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων.

Ο Σύνδεσμος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την πιθανότητα αύξησης των κόστων διεκπεραίωσης των εργασιών διάφορων επαγγελματικών ομάδων, όπως για παράδειγμα οι υπηρεσίες των πρακτόρων εξυπηρέτησης εδάφους των αεροσκαφών.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων ανέθεσε σε αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου του την ενδελεχή συζήτηση των εισηγήσεων των ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, προγραμματίζει και επαφές με το στρατηγικό επενδυτή του ΒΟΤ.

Στη συνάντηση του ACTA με τον Υπουργό Συγκοινωνιών, Χάρη Θράσου, έγινε επίσης ενημέρωση για την πορεία των ερευνών του τραγικού δυστυχήματος της 14ης Αυγούστου. Αναγκαιότητα σύμφωνα με τον ACTA, είναι όπως οι διαδικασίες επισπευσθούν ώστε η έρευνα να ολοκληρωθεί το συντομότερο και να καταλογισθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.