You are here

Άδεια διάρκειας 20 ετών στην ΑΤΗΚ

06/11/2003 16:00
Ενιαία Ειδική Άδεια για την παροχή Δημόσιων Σταθερών Τηλεπικοινωνιών Δικτύων και Υπηρεσιών, διάρκειας 20 ετών με δικαίωμα ανανέωσης για την ίδια χρονική περίοδο, χορηγήθηκε στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ). Η άδεια επιδόθηκε στον Πρόεδρο του ΔΣ της ΑΤΗΚ Σταύρο Κρεμμό από τον Επίτροπο Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βάσο Πύργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με την ενιαία Ειδική Άδεια η ΑΤΗΚ συνεχίζει να παρέχει δημόσιες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες φωνητικής τηλεφωνίας (σταθερό δίκτυο), να διατηρεί, να δημιουργεί, να ιδρύει και να παρέχει δημόσιο σταθερό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο και να εκμεταλλεύεται δημόσιο ενσύρματο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο μισθωμένων συνδέσεων.

Η Ειδική Άδεια της ΑΤΗΚ είναι η δεύτερη η οποία χορηγείται από το ΓΕΡΤΤ.

Η διαδικασία αδειοδότησης εταιρειών από το ΓΕΡΤΤ στον τομέα των τηλεπικοινωνιών ξεκίνησε το Φεβρουάριο 2003 και έχουν ήδη χορηγηθεί 29 Γενικές Εξουσιοδοτήσεις για δραστηριοποίηση σε διάφορους επί μέρους τομείς των τηλεπικοινωνιών, σε ισάριθμες εταιρείες.