You are here

Αεροδρόμια: Υποβόσκει εργατική κρίση

15/02/2005 08:31
Εργατική κρίση υποβόσκει στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου καθώς λίγες μέρες πριν την υπογραφή της τελικής συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και στρατηγικού επενδυτή δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί οι όροι εργοδότησης του προσωπικού και το όλο καθεστώς τους υπό τη νέα διεύθυνση.

Οι διαπραγματεύσεις των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Συγκοινωνιών για το όλο θέμα διεξάγονται εδώ και αρκετές βδομάδες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα οι δύο συντεχνίες σε κοινή επιστολή που απέστειλαν χθες καλούν την κυβέρνηση να ενεργήσει τάχιστα για το θέμα αυτό. Σημειώνουν ότι δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα κωδικοποίηση του εγγράφου ώστε να υπογραφεί μία συμφωνία που να διασφαλίζει όλα τα συμφέροντα των εργαζομένων.

ΣΕΚ και ΠΕΟ προειδοποιούν, μάλιστα, ότι εάν η κυβέρνηση υπογράψει την τελική συμφωνία με το στρατηγικό επενδυτή, χωρίς προηγουμένως να κατοχυρώσει τα κεκτημένα του προσωπικού – και ειδικότερα τα ταμεία σύνταξης, προνοίας και το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης – όπως έχουν δεσμευθεί τόσο η εκτελεστική, όσο και η νομοθετική εξουσία, αυτό θα οδηγούσε τους εργαζομένους στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ευθύνη, όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο συντεχνιών, θα βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.