You are here

Αίρονται τα μέτρα στο λιμάνι της Λάρνακας

05/03/2009 13:34
Αίρονται τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λάρνακας ενόψει αυριανής σύσκεψης στο υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων με τα εμπλεκόμενα μέρη να εκφράζουν τη διάθεση για συνεργασία. Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε:

«Έχω καλέσει το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ακτοπλοϊκών Σκαφών σε σύσκεψη στις 2 μμ αύριο στο υπουργείο για να ακούσω τα αιτήματά τους με πρόθεση, ασφαλώς, να προσπαθήσω να βοηθήσω στη διευθέτηση και προώθηση των αιτημάτων αυτών. Στη σύσκεψη επίσης κλήθηκε και θα παραστεί ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου ώστε, μέσα από μια παραγωγική συζήτηση, να μπορέσουμε να βρούμε εκείνες τις διεξόδους που θα δώσουν την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των ακτοπλοϊκών σκαφών να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια στον τουρισμό της Κύπρου. Θεωρώ ότι είναι πρέπον και δεοντολογικά και διαδικαστικά σωστό να τερματιστούν πλήρως τα μέτρα στο λιμάνι της Λάρνακας πριν αρχίσει η διαδικασία συζήτησης και διαβούλευσης». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακτοπλοϊκών Σκαφών, κ. Μάρκος Αλεξάνδρου ανέφερε:

«Ο υπουργός μας ζήτησε να του δείξουμε εμπιστοσύνη και ανταποκριθήκαμε δείχνοντας καλή διάθεση. Αύριο θα προσέλθουμε στη σύσκεψη για ουσιαστικό διάλογο. Τα δυναμικά μέτρα στο λιμάνι της Λάρνακας θα τερματιστούν. Τα υπεσχημένα θα τηρηθούν και τα σκάφη θα φύγουν από το λιμάνι».