You are here

Αίτηση για τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή Αλυκής Λ/κας

21/05/2019 11:02

Αίτηση για νέα τουριστική και οικιστική ανάπτυξη η οποία θα βρίσκεται στην περιοχή Αλυκής Λάρνακας, εξετάζουν τα αρμόδια τμήματα.

Η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 292 δωματίων, 3 επαύλεις, 12 κατοικίες και εστιατόρια και τοποθετείται στη διοικητική περιοχή του δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού.

Σύμφωνα με απαντητική επιστολή του υπουργού εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη προς τη βουλευτή του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα, στις 8.1.2018 η εταιρεία “The Vegetables Producers & Exporters Ltd” υπέβαλε στην πολεοδομική αρχή, δηλαδή στον ανώτατο διευθυντή τμήματος πολεοδομίας, πολεοδομική αίτηση για μικτή τουριστική ανάπτυξη.

Η υπό ανάπτυξη έκταση εμπίπτει στην τουριστική ζώνη Τ3β (Ε) που βρίσκεται πλησίον των αλυκών Λάρνακας.

Όπως αναφέρει ο κ. Πετρίδης, η αίτηση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο μελέτης, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβουλεύσεων με τα εμπλεκόμενα τμήματα/υπηρεσίες ώστε να μπορεί η πολεοδομική αρχή να προχωρήσει στη λήψη απόφασης.

Μεταξύ των διαβουλεύσεων που εκκρεμούν είναι η γνωμάτευση της περιβαλλοντικής αρχής, με βάση την περιβαλλοντική μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον που υποβλήθηκε με την αίτηση, του υφυπουργείου τουρισμού, του τμήματος αναπτύξεως υδάτων και της υπηρεσίας θήρας και πανίδας.

Η κ. Σάββα ζητούσε ενημέρωση αναφορικά με το αν έχει υποβληθεί αίτημα για αυτού του είδους την ανάπτυξη, αν συνάδει η ανάπτυξη αυτή με τον χαρακτήρα της περιοχής και κατά πόσο έχει εκπονηθεί σχέδιο μελέτης για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή.

M.X.