You are here

Αναμένουν ενημέρωση για εξέλιξη αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς

27/03/2023 12:54

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς αναμένει ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών για τα χρονοδιαγράμματα τροχοδρόμησης των διαδικασιών για την δεύτερη φάση του έργου του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να ολοκληρωθεί και να φτάσει μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς, λέει ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως αυτή την περίοδο γίνεται επικαιροποίηση της Περιβαλλοντικής Μελέτης για την δεύτερη φάση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Λεμεσού.

Όσον αφορά την πρώτη φάση, είπε ότι οι εργασίες έχουν αρχίσει και περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, ενός κυκλικού κόμβου στην Τσάδα και ενός στο σημείο τερματισμού μετά το Στρουμπί.

Προνοείται, επίσης, η κατασκευή δύο σηράγγων μήκους 720μ. και 290μ. έκαστη, πέντε κοιλαδογεφύρων συνολικού μήκους 1.500μ., δύο υπέργειων διαβάσεων και εννέα υπόγειων διαβάσεων, συνέχισε.

Τέλος ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς σημείωσε πως λόγω της ανωφέρειας του δρόμου, θα κατασκευαστούν πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας σε μεγάλο μήκος (περίπου 12 χλμ). Στο σύνολό του, ο αυτοκινητόδρομος θα είναι μήκους 31 χλμ και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, είπε.

Εξάλλου, σε σχέση με το θέμα της επέκτασης του λιμανιού του Λατσιού ο κ. Παπαχριστοφή σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση από την Αρχή Λιμένων των υποβληθέντων οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για την παροχή Υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για τα σχέδια και την επίβλεψη του έργου.

Ενδεικτικά σημείωσε πως το 2024 αναμένεται να αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα και η λειτουργία αναμένεται το 2026. Πρόσθεσε πως το έργο είναι κόστους 45 εκατομμυρίων, θα τριπλασιαστεί η χωρητικότητά του και το μέγεθος της λιμενολεκάνης και θα δημιουργηθούν 350 νέες θέσεις ελλιμενισμού νέων προτύπων.