You are here

Αναπληρώνονται οι πτήσεις Cobalt, όχι όμως οι τιμές

16/11/2018 07:10

Αναπληρώνεται σταδιακά το κενό πτήσεων που έχει δημιουργηθεί μετά το λουκέτο της Cobalt, χωρίς όμως να προκύψει μείωση στις τιμές των εισιτηρίων σε βασικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Hermes Airports, το κενό της Cobalt έχει σε μεγάλο βαθμό αναπληρωθεί από τις έξτρα πτήσεις που έχουν προσθέσει στα τακτικά δρομολόγιά οι Aegean Airlines, Cyprus Airways και Blue Air κυρίως προς τους ελληνικούς προορισμούς που είναι οι πιο δημοφιλείς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη).

O πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Βασίλης Σταματάρης, αναφέρει στη StockWatch ότι σε ένα ψηλό επίπεδο, έχει αναπληρωθεί το κενό που άφησε το κλείσιμο της Cobalt.

«Κενά που παραμένουν αφορούν κυρίως το Παρίσι ενώ το Αμπού Ντάμπι είναι εύκολο να αναπληρωθεί αλλά δεν δημιουργεί πρόβλημα γιατί υπάρχουν λύσεις μέσω άλλων χωρών», σημειώνει ο κ. Σταματάρης.

Μετά το κλείσιμο της Cobalt, η British Airways ανακοίνωσε πως αυξάνει από δύο σε τρία τα καθημερινά θερινά δρομολόγια από τη Λάρνακα προς το Heathrow (δηλαδή από τον Απρίλιο του 2019).

Δρομολόγια ξεκίνησε και η αυστριακή αερογραμμή εταιρεία χαμηλού κόστους Laudamotion με δύο πτήσεις τη βδομάδα προς τη Βιέννη, ενώ η Cyprus Airways θα έχει έξτρα δρομολόγια και για το Ηράκλειο, για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Top Kinisis Ντίνος Κάκκουρας σημειώνει στη StockWatch ότι το κενό πτήσεων αναμένεται να καλυφθεί μέχρι την καλοκαιρινή σεζόν.

Τόσο η Hermes όσο και άλλες εταιρείες, βρίσκονται σε διαβουλεύσεις ώστε να αυξηθούν οι πτήσεις προς τους προορισμούς της Cobalt και αλλού. Μία από τις εταιρείες που προσπαθεί να μπει σφήνα στις εξελίξεις είναι η TUS, με νέα αεροπλάνα και πιθανή διεύρυνση του πτητικού προγράμματος.

Συνολικά σήμερα, στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου δραστηριοποιούνται περισσότερες από 70 αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες συνδέουν την Κύπρο με περισσότερους από 110 προορισμούς σε 40 χώρες.

Παρά τη σταδιακή αναπλήρωση των πτήσεων που χάθηκαν από άλλες εταιρείες, οι τιμές των εισιτηρίων για βασικούς προορισμούς όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο, παραμένουν χαμηλές.

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εξακολουθούν να είναι ψηλές λόγω του ότι διανύουμε περίοδο μεγάλης ζήτησης εν αναμονή των Χριστουγέννων και τη ζήτηση από φοιτητές, σύμφωνα με τον κ. Σταματάρη.

 «Σε βάθος χρόνου θα υπάρξει μιαν εξομάλυνση, ωστόσο δεν αναμένεται μεγάλη μεταβολή και πτώση στις τιμές καθώς η Cobalt πρόσφερε πολύ χαμηλές τιμές», τονίζει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Honeywell Travel, εάν δεν έρθει άλλη αερογραμμή να καλύψει τα δρομολόγια οι τιμές θα είναι ψηλές.

«Ίσως να μειωθούν λίγο μετά τις 20 του Γενάρη που θα έχουν φύγει και οι φοιτητές», δήλωσε η γενική διευθύντρια της HoneyWell Μαίρη Σπύρου.

Της Γεωργίας Χαννή