You are here

Απογοητευτικό το αεροδρόμιο της Λάρνακας

18/10/2004 10:49
· Κατά την Ντέιλι Τέλεγκραφ

· Πώς σχολιάζει ο Θράσου


Πλήγμα για το τουριστικό μας προϊόν αποτελεί έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Ντειλι Τέλεγκραφ η οποία καταδεικνύει ότι το αεροδρόμιο Λάρνακας είναι ο πλέον απογοητευτικός αερολιμένας στον κόσμο. Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και στο ερώτημα πώς κρίνουν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια αλλά και αεροδρόμια άλλων χωρών η απάντηση ήταν ότι το αεροδρόμιο Λάρνακας θεωρείται ως το άκρως απογοητευτικό.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Χάρης Θράσου που ρωτήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας είπε κατά λέξη:

«Αυτό είναι γεγονός. Όπως ξέρετε αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία των προσφορών για την ανέγερση νέων ακραίων κτιρίων τόσο για τη Λάρνακα, όσο και για την Πάφο. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση με τα μέσα που διαθέτει σήμερα και με τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα που παρουσιάζονται να κάμνει επενδύσεις πάνω σε αυτά τα κτίρια, τα οποία σύντομα θα εγκαταλείψουμε. Εκείνο που προσπαθούμε να κάμουμε είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, ούτως ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία και να υπογραφεί ένα έγγραφο ανάθεσης εις τον στρατηγικό επενδυτή με στόχο σύντομα να έχουμε δύο σύγχρονα αεροδρόμια».

Το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα της έρευνας για το αεροδρόμιο της Λάρνακας προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες αρνητικές διαστάσεις για το νησί μας, καθώς και στις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στους ίδιους επιβάτες σε σχέση με τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς, τα καλύτερα ξενοδοχεία, τις καλύτερες πόλεις, τις καλύτερες αερογραμμές κλπ, την Κύπρο τη βρίσκει κανείς μόνο στην κατηγορία με τα χειρότερα αεροδρόμια.

Λ.Χ.