You are here

Αποστάσεις από Σιακόλα για αεροδρόμιο Πάφου

07/05/2010 17:00
Αποστάσεις κράτησε σήμερα η υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή από τις δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο πρόεδρος της κοινοπραξίας Hermes, Νίκος Σιακόλας για την πιθανότητα κλεισίματος του αεροδρομίου Πάφου σε ώρες ή περιόδους μη αιχμής.

Η υπουργός, τόνισε σήμερα «ούτε και μια μέρα δεν πρόκειται να κλείσει το αεροδρόμιο Πάφου», υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα ότι «πρόκειται για παρεξήγηση, ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από το ενδεχόμενο κλεισίματος του Αεροδρομίου Πάφου.

Πιστεύω, τόνισε η κ. Μαρκουλή, «ότι υπήρχε μια πολύ μεγάλη παρεξήγηση και έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να πω και δημόσια σε όλα τα ΜΜΕ και όχι μόνο, ότι δεν πρόκειται η Κυπριακή Δημοκρατία να δεχτεί έστω και μία ημέρα το κλείσιμο του Αεροδρομίου Πάφου».

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, η κ. Μαρκουλή, σημείωσε, ότι το υπουργείο της καταβάλει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να αυξηθούν οι πτήσεις προς την Πάφο ώστε να αυξηθεί και ο τουρισμός της επαρχίας. «Σας διαβεβαιώνω», είπε, «ότι θα δω προσωπικά αυτές τις προσπάθειες μαζί με τον υπουργό Εμπορίου προς τρίτες χώρες και άλλες χώρες για να αυξηθούν οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πάφου».

Επεσήμανε ακόμα πως ποτέ δεν τέθηκε επίσημη πρόταση του διαχειριστή του Αερολιμένα προς το υπουργείο της, που να σχετίζεται με το κλείσιμο του αεροδρομίου κατά τις βραδινές ώρες.

Επειδή λέχθηκαν, είπε η κ. Μαρκουλή, «κάποια πράγματα από το διαχειριστή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στο Αεροδρόμιο Πάφου πριν από μερικές μέρες, εγώ βέβαια είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο μπορώ να σας πω ότι μέχρι και σήμερα ποτέ δεν τέθηκε επίσημα μια τέτοια πρόταση εκ μέρους του διαχειριστή και σας διαβεβαιώνω ότι αν τεθεί η απάντηση που σας έδωσα τώρα θα είναι και η απάντηση που θα δώσω στον διαχειριστή».

Ο Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την τοποθέτηση της κ. Μαρκουλή για το θέμα του Αερολιμένα. Όπως ανέφερε ο κ. Βέργας, η υπουργός, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε για μια μέρα ούτε για μια ώρα το Διεθνές Αεροδρόμιο να παραμείνει κλειστό.

Ο Δήμαρχος Πάφου επανέλαβε την σημαντικότητα της λειτουργίας του αερολιμένα της Πάφου για το καλό της επαρχία.