You are here

ΑΤΗΚ: Στο βωμό των προεδρικών τα κέρδη

05/09/2002 16:44
Έντονο πολιτικό χρώμα και διαστάσεις που φθάνουν μέχρι την κομματική αντιπαράθεση για τις προεδρικές εκλογές, προσλαμβάνει πλέον το θέμα με τις αντιδράσεις για τα κέρδη της ΑΤΗΚ, ύστερα και από την σχετική απόφαση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού.

Αντιδρώντας στις επικρίσεις κατά της ΑΤΗΚ και του ιδίου, από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφοντας «τα πυρά» και χωρίς να κατονομάζει τα δύο κόμματα, επεσήμανε ότι αυτοί που ασκούν κριτική ανήκουν σε κόμματα τα οποία επιμένουν πεισματικά στη διατήρηση του αναχρονιστικού θεσμικού πλαισίου που γεννά την πλειονότητα των προβλημάτων που παρουσιάζονται.

Ο υπουργός, αφού χαρακτήρισε «ατυχέστατη» την προσπάθεια να ταυτιστεί το άτομό του με ένα αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο όπως αυτό που επικρατεί στην ΑΤΗΚ, πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να επιρρίπτεται το σύνολο των ευθυνών στον υπουργό και στην ΑΤΗΚ, τη στιγμή που οι προϋπολογισμοί της Αρχής Τηλεπικοινωνιών ψηφίζονται από τη Βουλή.

Σημείωσε μάλιστα, ότι η Βουλή δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση για το νομοσχέδιο που υπέβαλε πριν 18 ολόκληρους μήνες η Κυβέρνηση για μετοχοποίηση της ΑΤΗΚ. «Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εκβιάζουμε τη Βουλή πιστεύουμε ότι η απόφαση για το εν λόγω θέμα πρέπει να ληφθεί σύντομα για να γνωρίζει ο κυπριακός λαός, στην περίπτωση που το νομοσχέδιο απορριφθεί, ποιοι είναι αυτοί που επιμένουν στη διατήρηση των κρατικών μονοπωλίων», κατέληξε.

Του Κυριάκου Κυριακίδη