You are here

Αβέρωφ Νεοφύτου: Η Κύπρος διαθέτει τον πιο ασφαλή εναέριο χώρο κυκλοφορίας

24/07/2002 11:20
700 πτήσεις ημερησίως

Eπτακόσιες πτήσεις ημερησίως πραγματοποιούνται από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια, ανέφερε ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος, σημείωσε ότι η Κύπρος αποτελεί τον πιο ασφαλή εναέριο χώρο παγκοσμίως.

Ο κ. Νεοφύτου μιλούσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που έγινε το πρωί με θέμα τις υπηρεσίες ελέγχου και εναέριας κυκλοφορίας. Ο υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μεταξύ των ετών 1997-2000 η εναέρια κυκλοφορία στην περιοχή της Κύπρου παρουσίασε αύξηση 27%,σχεδόν διπλάσιά, όπως είπε, του μέσου όρου της Ευρώπης που ανέρχεται στο 15%.

Σε σχέση με το συμβάν των αεροσκαφών της British Airways και Κυπριακών
Αερογραμμών, που ταρακούνησε τους κυπριακούς αιθέρες, ο υπουργός Συγκοινωνιών, ανέφερε παραστατικά έχοντας μπροστά το ηλεκτρονικό σύστημα της πολιτικής αεροπορίας ότι το λάθος ήταν του πιλότου των Βρετανικών Αερογραμμών. Το λάθος αυτό είπε, εντοπίστηκε έγκαιρα από δύο ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του κέντρου ελέγχου οι οποίοι έδωσαν άμεσα οδηγίες και αποφεύχθηκε τυχόν σύγκρουση των δύο αεροσκαφών. Ο κ. Νεοφύτου εξήγησε ότι ενδεχόμενη μετωπική σύγκρουση των δύο αεροσκαφών ήταν πολύ απομακρυσμένη, παρά το γεγονός ότι το βρετανικό αεροσκάφος άλλαξε την πορεία του. Ωστόσο, ο κ. υπουργός, εξήρε την ετοιμότητα των δύο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και μετά το πέρας της συνέντευξης τους τίμησε εκ μέρους της πολιτείας.