You are here

Αξιολογούν μελέτη για μαρίνα Πάφου

31/05/2022 09:31

Oι φορείς της Πάφου έχουν πάρει την τεχνοοικονομική μελέτη η οποία ετοιμάστηκε από τους εμπειρογνώμονες αναφορικά με την Μαρίνα και το Αγκυροβόλιο Πάφου και ξεκίνησε η εξέταση της, σύμφωνα με τον Ανδρέα Δημητριάδη πρόεδρο του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και Αντιπρόεδρο του ΚΕΒΕ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως με την αξιολόγηση της τεχνοοικονομικής μελέτης που απέστειλαν οι εμπειρογνώμονες αναφορικά με την Μαρίνα και το Αγκυροβόλιο της Πάφου, οι φορείς της Πάφου θα καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα και εισηγήσεις τα οποία αναμένονται εντός των επόμενων ολίγων ημερών να προωθηθούν στον Υφυπουργό Τουρισμού ώστε να προχωρήσει και η Κυβέρνηση να λάβει τις δικές της αποφάσεις, κατά πόσο θα γίνει συνδιαστική ανάπτυξη της Μαρίνας και του Αγκυροβολίου και να προχωρήσει με την ετοιμασία των εγγράφων διεθνής προσφοράς.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε, πως υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν που αφορούν κυρίως πολεοδομικά θέματα της περιοχής εκεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και διαθέσιμες γρήγορες διαδικασίες γιατί πρόκειται για κυβερνητική γη. Είπε επίσης πως έχουν δέσμευση του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου ότι η όλη διαδικασία και η κατακύρωση της προσφοράς για την κατασκευή των έργων θα ολοκληρωθεί πολύ πριν την εξάντληση της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως η τεχνοοικονομική μελέτη για το συνδυαστικό έργο της Μαρίνας και των κρουαζιεροπλοίων στα Πότιμα παρουσιάστηκε στις 9 Μαΐου στην Πάφο από τον Υφυπουργό Τουρισμού και την ομάδα των μελετητών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και αντιπρόεδρο του ΚΕΒΕ, Ανδρέα Δημητριάδη «έχει διαφανεί ότι νοουμένου ότι θα δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα, η συνδυαστική ανάπτυξη είναι δυνατή και οικονομικά βιώσιμη».

Ανέφερε πως το κόστος της ανάπτυξης που αφορά στην προσέλευση κρουαζιεροπλοίων ενδεχόμενα μπορεί να αναληφθεί από το κράτος, λέγοντας ότι εκτιμάται πως ανέρχεται στα 18 εκατομύρια ευρώ.