You are here

Αυτοματοποιείται το Τμήμα Ταχυδρομείων με κόστος €2,3 εκατ.

04/03/2021 12:40

Σε ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματοποίησης σημείων συναλλαγής στο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, προχωρά η Κυβέρνηση.

Το έργο έχει ανατεθεί μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας στην κοινοπραξία εταιρειών Cosmos Computers Α.Ε.Β.Ε. – CBSIT Systems Cyprus Ltd, για το ποσό των €2.254.383,00 συν ΦΠΑ.

Για το θέμα έδωσαν σήμερα Πέμπτη κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος.

Στόχος είναι η προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους πολίτες προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Τις βασικές πρόνοιες του Συστήματος παρουσίασαν ο αναπληρωτής διευθυντής των Υπηρεσιών ΤΤΥ Παύλος Παυλίδης και η διευθύντρια Ανδριάνα Αχιλλέως.

Στόχοι του έργου είναι:

• Αυτοματοποίηση και μηχανογράφηση της διαδικασίας εξυπηρέτησης του κοινού και κατ’ επέκταση των λογιστικών και άλλων υποστηρικτικών λειτουργιών.

• Ενοποίηση και αυτοματοποίηση των συστημάτων και διαδικασιών καταγραφής πωλήσεων, αποθεμάτων, παραγγελιών, στατιστικών στοιχείων και λογιστικών εγγραφών.

• Επικέντρωση των ταχυδρομικών λειτουργών στην κύρια αποστολή τους που είναι η εξυπηρέτηση του κοινού.

• Εύκολη ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών που θα παρέχει το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των εσόδων του, με την ύπαρξη ενός μηχανογραφημένου υπόβαθρου.

• Είσοδος του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών στη ψηφιακή εποχή η οποία θα αποτελέσει άλμα προς τον εκσυγχρονισμό του.

Όπως αναφέρθηκε, το έργο αναμένεται να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών από το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών. Επιπρόσθετα, μέσω της εξοικονόμησης ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, αναμένεται να συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση των πόρων του Τμήματος και στην αύξηση της παραγωγικότητας, και βεβαίως, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και του συνεπαγόμενου διοικητικού φόρτου.