You are here

Αυξημένο το ενδιαφέρον ναυτιλιακών εταιρειών

18/04/2019 20:50

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου έκανε λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον των ναυτιλιακών εταιρειών να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο μετά το Brexit, προκειμένου να διατηρήσουν το ευρωπαϊκό καθεστώς και να διευκολυνθούν οι συναλλαγές τους με την αγορά της ΕΕ.

Στην ομιλία της στο 9ο Οικονομικό Κογκρέσο στη Λευκωσία, η Υφυπουργός σημείωσε ότι η Κύπρος θα μπορούσε να παράσχει στις εταιρείες αυτές σταθερότητα και ασφάλεια και εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα αυξηθούν τα πλοία που είναι εγγεγραμμένα στο κυπριακό νηολόγιο.

Η κα. Πηλείδου δήλωσε επίσης ότι το Υφυπουργείο της στοχεύει στην ενίσχυση των διεθνών σχέσεων, στην ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και στην προστασία του περιβάλλοντος και στην γαλάζια ανάπτυξη, προσφέροντας ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίες. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος επιδιώκει επίσης να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που παρέχονται στον κλάδο με την ψηφιοποίηση και τον αυτοματισμό και να αγκαλιάσει την καινοτομία και την έρευνα.

 Αναφερόμενη σε περαιτέρω ενέργειες για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής ναυτιλίας, αναφέρθηκε σε μια στρατηγική για ομαλή και επιτυχημένη παράταση του συστήματος της Κύπρου για τη φορολογία χωρητικότητας, τον εξορθολογισμό των τελών και φόρων της εμπορικής ναυτιλίας, την αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής για την εγγραφή πλοίων υπό κυπριακή σημαία, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία υπηρεσίας one stop.