You are here

Αύξηση 50% στα πάρκινγκ του αεροδρομίου Λάρνακας

20/02/2004 17:50

· Με δαπάνη £230 χιλ.
· Καζαμίας: Τροχοδρομούνται λύσεις στα προβλήματα του αεροδρομίου


Το καλοκαίρι θα υπάρξει αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Κύπρο και δεν θα υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου Λάρνακας. Την θέση αυτή εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων Κίκης Καζαμίας, μιλώντας μετά το πέρας σύσκεψης στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Παράλληλα, ανέφερε πως ποσό πέραν των £230 χιλιάδων θα δαπανηθεί για τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης επισημαίνοντας ότι για τα ιδιωτικά αυτοκίνητα οι χώροι στάθμευσης θα αυξηθούν κατά 50%.

Τόνισε πάντως, ότι το υπουργείο του δεν ήταν δυνατό να προβεί σε ριζοσπαστικές αλλαγές σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς πριν από το καλοκαίρι, αναμένεται να υπογραφούν τα συμβόλαια διαχείρισης (ΒΟΤ) των αεροδρομίων με το Στρατηγικό Επενδυτή.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη, ο κ. Καζαμίας σημείωσε ότι για όλα τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι βρέθηκαν και τροχοδρομούνται λύσεις, κάνοντας ειδική αναφορά στην πετυχημένη λειτουργία του νέου συστήματος μεταφοράς αποσκευών, το οποίο στοίχισε πέραν των £3 εκατ. Πρόσθεσε επίσης ότι επίκειται η έναρξη των εργασιών για τη βελτίωση των εξωτερικών χώρων του Αεροδρομίου οι οποίοι ξεκινούν αμέσως μετά τον κυκλικό κόμβο της βασικής οδικής αρτηρίας προς το αεροδρόμιο.

Κ.Κ.