You are here

BOT: Εξαντλούνται τα όρια για συμφωνία

06/05/2004 16:14
Στενεύουν μέρα με τη μέρα τα χρονικά περιθώρια για την τελική υπογραφή του συμβολαίου για την ανάθεση της ανέγερσης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, με τη μέθοδο του ΒΟΤ στην κοινοπραξία Alterra, στην οποία μετέχουν οι εταιρείες Lanitis E.C. Estates, Amathus Navigation, Cybarco και Caramondani Bros.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, οι διαπραγματεύσεις έχουν επαναρχίσει, μετά από δύο φορές διακοπή, ύστερα από σχετικό αίτημα της κοινοπραξίας Alterra.

Σε περίπτωση που μέχρι το Μάιο δεν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις, βάσει των εγγράφων των προσφορών, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων θα ενεργοποιήσει την πρόνοια για έναρξη διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία Hermes Airports, που στη φάση της αξιολόγησης των προσφορών είχε πετύχει τη δεύτερη ψηλότερη βαθμολογία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους παράγοντες που δυσκολεύουν τις διαπραγματεύσεις είναι το σημερινό ρευστό πολιτικό σκηνικό. Οι ανησυχίες της κοινοπραξίας αφορούν τη λειτουργία αεροδρομίων στα κατεχόμενα, που ενδεχομένως επηρεάσουν την κερδοφορία της. Για το σκοπό αυτό οι διαπραγματεύσεις αφορούν και το ύψος της σχετικής αποζημίωσης που προβλέπεται.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η παράταση των διαπραγματεύσεων μεταφράζεται σε αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης για την κοινοπραξία δεδομένης της ανάλυσης οικονομικών υποχρεώσεων για τη διεκπεραίωση του έργου.

Του Στέλιου Ορφανίδη