You are here

Διακινήθηκαν 200 χιλ. επιβάτες στα αεροδρόμια τον Ιούλιο

04/08/2020 12:56

Διακόσιες χιλιάδες επιβάτες διακινήθηκαν στα κυπριακά αεροδρόμια τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ανώτερη διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη.

Η κ. Κουρούπη ανέφερε στη StockWatch ότι πραγματοποιήθηκαν περίπου 1000 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 867 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας και γύρω στις 215 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Πάφου, μεταφέροντας 200 χιλ. επιβάτες».

Διευκρίνισε ότι οι πτήσεις είναι από χώρες οι οποίες τον Ιούλιο ήταν στην κατηγορία Α’ όπου δεν χρειαζότανε η προσκόμιση μοριακού τεστ για κορωνοϊό όπως οι Ελλάδα (από την 6η Αυγούστου πέφτει στην κατηγορία Β’), Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Λιθουανία, Λετονία, Σλοβακία και Τσεχία.

Συνολικά στα κυπριακά αεροδρόμια πετούν 25 αεροπορικές εταιρείες, ανέφερε. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας πετούν οι Wizz Air, Aegean, Cyprus Airways, Blue Air, Lufthansa, Austria, Edelweiss Air, British Airways και στο αεροδρόμιο Πάφου η Ryanair και η Easyjet.

Αν και αυξημένη σε σχέση με την επιβατική κίνηση Ιουνίου που περιορίστηκε στους 40 χιλ. επιβάτες, η κίνηση στα αεροδρόμια τον Ιούλιο 2020 αποτελεί μόλις το 14% της αντίστοιχης περσινής.  Πέρσι στα δύο κυπριακά αεροδρόμια διακινήθηκαν 1,44 εκ. επιβάτες.

Πριν την εκτόξευση των τουριστικών αφίξεων τα τελευταία χρόνια, τα κυπριακά αεροδρόμια εξυπηρετούσαν γύρω στους 900 χιλ. επιβάτες τον Ιούλιο.

Η απότομη αύξηση της επιβατικής κίνησης τις τελευταίες μέρες λόγω της έναρξης αφίξεων από τη Βρετανία, προκάλεσε πάντως συνωστισμό στα αεροδρόμια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτήματα για τον βαθμό προστασίας των επιβατών.

Μετά από ευρεία σύσκεψη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων με στόχο να ενισχυθεί η αστυνόμευση στα αεροδρόμια ενώ αποφασίστηκε όπως αυξηθούν τα ταμεία εξυπηρέτησης επιβατών ώστε να μειωθεί ο χρόνος παραμονής τους στους χώρους των αεροδρομίων.

Της Ηρώς Ευθυμίου