You are here

Διακήρυξη για συνδεσιμότητα και ηλεκτροκίνηση

03/11/2021 16:49

Η διακήρυξη για την αεροπορική συνδεσιμότητα στην ΕΕ, η ηλεκτροκίνηση και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που σχετίζονται με τις μεταφορές και τις υποδομές, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Καραμανλή, ανταλλάχθηκαν διάφορες απόψεις και εισηγήσεις που αφορούν στο ευρύ φάσμα της ηλεκτροκίνησης και υπήρξε αλληλοενημέρωση για τους στόχους που έχουν θέσει οι δύο πλευρές όσο και για τις πρακτικές που ακολουθούν για την επίτευξη των στόχων αυτών.
 
Αποφασίσθηκε όπως συνεχίσουν τη στενή μεταξύ τους συνεργασία με απώτερο σκοπό την περαιτέρω προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Κύπρο και στην Ελλάδα. 

Επίσης κατά τη διάρκεια των επαφών των δύο μερών συζητήθηκε επίσης το θέμα της Διακήρυξης για την αεροπορική συνδεσιμότητα, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Κύπρου και ετοιμάστηκε από κοινού με 7 άλλα κράτη μέλη της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. 
 
Στην ευρεία σύσκεψη της διμερούς ομάδας εργασίας συμμετείχαν από πλευράς της Κύπρου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και από πλευράς της Ελλάδας ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Μεταφορές και ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν πρωτοβουλίας της Κύπρου, στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Μεταφορών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 3 Ιουνίου 2021, ετοιμάστηκε και κατατέθηκε από κοινού από 8 κράτη μέλη της ΕΕ - την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Ρουμανία, Διακήρυξη για την αεροπορική συνδεσιμότητα, η οποία αποσκοπεί στην παράταση πέραν του 2021, του προσωρινού καθεστώτος υποστήριξης του τομέα των αερομεταφορών λόγω σε σχέση με τη συνδεσιμότητα λόγω της πανδημίας του COVID.