You are here

Διαπραγματεύσεις για την κατασκευή των αεροδρομίων

12/01/2004 16:22
Άνοιξε σήμερα η αυλαία των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και του κυριότερου προσφοροδότη για την κατασκευή των νέων αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, Alterra Consortium. Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται να ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Απρίλιο και εάν και εφόσον επέλθει συμφωνία τότε η κυβέρνηση θα ανάψει το πράσινο φως για την άμεση έναρξη των κατασκευαστικών έργων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, Κίκη Καζαμία, βάση των χρονοδιαγραμμάτων που πρόκειται να συμφωνηθούν το μεν αεροδρόμιο Πάφου αναμένεται να είναι έτοιμο το 2006, το δε αεροδρόμιο Λάρνακας αναμένεται να είναι έτοιμο το 2007.

Την κυβερνητική διαπραγματευτική επιτροπή αποτελούν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Συμεών Μάτσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λάζαρος Σαββίδης, ο Στέλιος Κουντούρης εκ μέρους του Γενικού Λογιστηρίου, ο Θέμης Θεοδοσίου εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών και ο Αλέκος Μιχαήλ εκ μέρους του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων.

Στην Alterra Consortium συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα τρεις δημόσιες εταιρείες, η Λαϊκή Επενδυτική, η Amathus και η Καραμοντάνης.

Του Λεύκου Χρίστου