You are here

Εγγυήσεις €70 εκ. για Παραλίμνι, Αγία Νάπα

19/06/2009 09:00
Την παραχώρηση κυβερνητικής εγγύησης προς το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Παραλιμνίου (ΣΑΠ) και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας (ΣΑΑΝ) για τη σύναψη δανείων €70 εκ. ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα δάνεια θα χρηματοδοτήσουν τα αναπτυξιακά έργα των δήμων και θα τους βοηθήσουν να πληρώνουν τις δόσεις παλαιότερων δανείων, που κατέβαλε το κράτος.

Ειδικότερα, το υπουργικό ενέκρινε την παραχώρηση κυβερνητικής εγγύησης προς το ΣΑΠ για τη σύναψη δανείου ύψους €50 εκ. και εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψει εκ μέρους της κυβέρνησης τις σχετικές συμφωνίες εγγύησης για το εν λόγω δάνειο και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ετοιμασία του σχετικού νομοσχεδίου έτσι ώστε, αφού εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, να κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφισή του σε Νόμο.

Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί από το ΣΑΠ, μεταξύ άλλων, για ολοκλήρωση της κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος, αποπληρωμή των τιμολογίων προς τους εργολάβους για εργασίες σχετικές με το αποχετευτικό σύστημα και διευθέτηση οφειλών προς την Κυπριακή Δημοκρατία αναφορικά με δόσεις δανείων που συνήψε το ΣΑΠ από τράπεζες του εξωτερικού με κυβερνητική εγγύηση και τις οποίες κατέβαλε το κράτος εκ μέρους του Συμβουλίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση κυβερνητικής εγγύησης προς το ΣΑΑΝ για τη σύναψη δανείου ύψους €20 εκ. και εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψει εκ μέρους της κυβέρνησης τις σχετικές συμφωνίες εγγύησης για το εν λόγω δάνειο και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ετοιμασία του σχετικού νομοσχεδίου έτσι ώστε, αφού εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, να κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφισή του σε Νόμο.

Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί από το ΣΑΑΝ, μεταξύ άλλων, για ολοκλήρωση της κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος, αποπληρωμή των τιμολογίων προς τους εργολάβους για εργασίες σχετικές με το αποχετευτικό σύστημα και διευθέτηση οφειλών προς την Κυπριακή Δημοκρατία αναφορικά με δόσεις δανείων που συνήψε το ΣΑΑΝ από τράπεζες του εξωτερικού με κυβερνητική εγγύηση και τις οποίες κατέβαλε το κράτος εκ μέρους του Συμβουλίου.