You are here

Έκαναν πίσω για λιμουζίνες μετά τις αντιδράσεις

24/01/2022 12:57

Οι έντονες αντιδράσεις των τελευταίων ημερών, ώθησαν την κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις, καταλήγοντας στην απόφαση να αποσύρει τους κανονισμούς που κατατέθηκαν στη Βουλή, για διεύρυνση του καταλόγου των αξιωματούχων που είναι δικαιούχοι υπηρεσιακού οχήματος για 24ωρη χρήση.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει ότι η απόφαση για κατάθεση των Kανονισμών για τα υπηρεσιακά οχήματα αξιωματούχων, λήφθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας με τις συντεχνίες για σταδιακή επαναφορά των ωφελημάτων στο δημόσιο τομέα, και μετά από σχετικό αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των Γενικών Διευθυντών».

Προστίθεται στη δήλωση, ότι στο πλαίσιο της απόφασης, «λήφθηκε υπόψη, ότι το πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος του συγκεκριμένου ωφελήματος θα ήταν περιορισμένο εφόσον δεν θα απαιτείτο η απόκτηση οποιουδήποτε οχήματος».

Αναφέρεται επίσης ότι, «η πρόθεση για επαναφορά του συγκεκριμένου ωφελήματος έτυχε διαβούλευσης από το συνδικαλιστικό όργανο των Γενικών Διευθυντών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα».

«Παρόλα αυτά και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για εκμετάλλευση των συγκεκριμένων προνοιών των υπό αναφορά κανονισμών, καθώς και για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει οδηγίες στον Υπουργό Οικονομικών όπως αποσύρει τους υπό αναφορά Κανονισμούς, όπως σημειώνεται.

Στην απόσυρση των κανονισμών αναφέρθηκε σήμερα σε δημόσιες δηλώσεις του και ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελή, η τροποποίηση των κανονισμών υποβλήθηκε μετά από διαβούλευση με τα κόμματα, εκ μέρους των οποίων όπως ανέφερε, δεν υπήρξε καμία αρνητική τοποθέτηση.

Οι σχετικοί κανονισμοί κατατέθηκαν στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας αντιδράσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση και της ελεγκτικής υπηρεσία η οποία με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτήρισε σκανδαλώδη την κίνηση κατάθεσης των εν λόγω κανονισμών.

Οι κανονισμοί που αποσύρονται, αφορούσαν συγκεκριμένα, επαναφορά του δικαιώματος χρήσης του υπηρεσιακού οχήματος επί 24ωρου βάσεως για τους προέδρους της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, τους Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων, Υφυπουργείων και της Βουλής, το Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Επίτροπο Προεδρίας και τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μ.Χ.