You are here

Εκστρατεία ελέγχων φορτηγών και λεωφορείων

18/07/2022 07:27

Την τρίτη για φέτος εκστρατεία οδικών ελέγχων σε λεωφορεία και φορτηγά διεξάγει την εβδομάδα 18-24 Ιουλίου η Αστυνομία Κύπρου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η εκστρατεία θα διεξάγεται παράλληλα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας «Roadpol».

Σε Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Διαφώτισης και Οδικών Ελέγχων Φορτηγών και Λεωφορείων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εκστρατείας ελέγχου «Roadpol».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διαφώτισης και Οδικών Ελέγχων Φορτηγών και Λεωφορείων, μέλη της Αστυνομίας, σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, θα διεξάγουν τροχονομικούς και μηχανικούς ελέγχους φορτηγών οχημάτων και λεωφορείων, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων θα ελέγχονται, τα έγγραφα των οδηγών και των οχημάτων, η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα, οι συσκευές περιορισμού ταχύτητας, οι ώρες οδήγησης/εργασίας, οι ταχογράφοι (αναλογικές και ψηφιακές συσκευές) και η μηχανική κατάσταση των οχημάτων.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εβδομάδα δράσεων, περιλαμβάνει επίσης ενημέρωση για τους κινδύνους που προκαλούνται από τη μη συμμόρφωση των υπευθύνων φορτηγών και λεωφορείων με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων για παραβάσεις που διαπράττονται από οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων.