You are here

Εκστρατεία Προβολής Κυπριακής Ναυτιλίας

23/03/2006 15:45
Την έναρξη της «Εκστρατείας Προβολής της Κυπριακής Ναυτιλίας», η οποία αποσκοπεί στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της κυπριακής ναυτιλίας, εγκαινίασαν σήμερα οι Υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού και Συγκοινωνιών και Έργων.

Η εκστρατεία, αποσκοπεί ακόμη στην ενημέρωση των αποφοίτων μέσης και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με τις ευκαιρίες εργοδότησης στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, Χάρη Θράσου, που μιλούσε στα πλαίσια διάσκεψης τύπου η Κύπρος αποτελεί σήμερα μια παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, ενώ όπως σημείωσε «τόσο ο αριθμός των πλοίων που υψώνουν την κυπριακή σημαία, όσο και ο αριθμός των εταιρειών διαχείρισης πλοίων και άλλων εταιρειών συναφών με τη ναυτιλία που εδρεύουν στην Κύπρο, καθιστούν τη χώρα πρωταγωνίστρια στην παγκόσμια ναυτιλιακή σκηνή».

Ο κ. Θράσου, επικαλέστηκε «έγκυρα» διεθνή στατιστικά στοιχεία, αναφέροντας ότι «ο κυπριακός εμπορικός στόλος κατέχει σήμερα την ένατη θέση παγκοσμίως με 1.200 ποντοπόρα πλοία να υψώνουν την κυπριακή σημαία ολικής χωρητικότητας 22 εκ. τόνων», τονίζοντας ότι «η εικόνα της κυπριακής σημαίας διεθνώς έχει αλλάξει προς το καλύτερο, μέσα από μια σειρά μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια».

Η κυπριακή κυβέρνηση, πρόσθεσε, «δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης σύμφωνα και με τις απαιτήσεις των διεθνών συμβάσεων και ενθαρρύνει τους Κύπριους νέους να αγκαλιάσουν την κυπριακή ναυτιλία και να γίνουν πρεσβευτές της ανά τον κόσμο».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Πεύκιος Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η εκστρατεία προβολής της κυπριακής ναυτιλίας στα σχολεία της Κύπρου, «θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν πληροφορίες και να ενημερωθούν για τις σημαντικές ευκαιρίες εργοδότησης στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Η «Εκστρατεία Προβολής της Κυπριακής Ναυτιλίας», διεξάγεται από τον Κυπριακό Ναυτιλιακό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA).

Ο Γενικός Γραμματέας του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συμβουλίου, Θωμάς Καζάκος, και ο Γενικός Γραμματέας της CYMEPA, Μιχάλης Ιερείδης, επεξήγησαν τη βασική δομή της «Εκστρατείας Προβολής της Κυπριακής Ναυτιλίας», επισημαίνοντας ότι αυτή θα περιλαμβάνει την προβολή των εργασιακών και των κοινωνικών δραστηριοτήτων του Συμβουλίου, εκπαιδευτικές δραστηριότητες (παρουσιάσεις, διαλέξεις), δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων και εκδήλωση για τη «Μέρα Ναυτιλίας».

Γ.Χ.