You are here

Εκτός η Cybarco από τη μαρίνα Πάφου

27/11/2008 12:08
Εκτός συμφωνίας για το έργο της κατασκευής της Μαρίνας Πάφου βγαίνει η κοινοπραξία Cybarco, η οποία είχε προεπιλεγεί πριν μερικούς μήνες ως ο προτιμητέος προσφοροδότης από το Συμβούλιο Προσφορών του Υπουργείου Εμπορίου για το έργο της μαρίνας.

Συγκεκριμένα, η προσφυγή της δεύτερης κοινοπραξίας Ποσειδών εναντίον της Αναθέτουσας Αρχής που είναι το Υπουργείο Εμπορίου το οποίο προαποφάσισε την ανάθεση του έργου στην κοινοπραξία Cybarco πέτυχε, όπως δήλωσε στη StockWatch o γραμματέας της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών Σοφοκλής Ιουλιανού. «Ένα μέλος της επιτυχούσας κοινοπραξίας Cybarco δεν κατέθεσε πιστοποιητικό λευκού ποινικού μητρώου αλλά κατέθεσε πιστοποιητικά των διευθυντών της εταιρείας και αυτό θεωρήθηκε ως παρέκκλιση από τους όρους του διαγωνισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Ιουλιανού, τώρα θα αναμένεται και η απόφαση για την προσφυγή και της τρίτης κοινοπραξίας Παφίλια η οποία προσβάλει και τις δύο προηγούμενες κοινοπραξίες (Cybarco - Ποσειδών) ώστε να διαφανεί ποια από τις δύο κοινοπραξίες θα παραμείνει στο έργο.

Η ανεξάρτητη Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών επίσης απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας Καραπατάκη εναντίον της Αναθέτουσας Αρχής του Υπουργείου Συγκοινωνιών, αυτή τη φορά για το έργο της κατασκευής του ενιαίου χώρου του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας επειδή υποβλήθηκε στο όνομα της εταιρείας και όχι της κοινοπραξίας. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εξέταση της προσφυγής της δεύτερης κοινοπραξίας Βούρος εναντίων της Αναθέτουσας Αρχής του Υπουργείου Συγκοινωνιών που έχει προεπιλέξει για την κατασκευή του έργου την κοινοπραξία Ζήνων.

Της Ηρώς Ευθυμίου