You are here

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο

31/03/2022 13:40

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώνει την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τις αρχές και το κοινό για το περιεχόμενο του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου της Δημοκρατίας, μέσω Γνωστοποίησης της Επιτροπής Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας της 31ης Μαρτίου 2022. Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει 60 ημέρες, μέχρι την 31η Μαΐου 2022. Το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο είναι αναρτημένο στην Ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.shipping.gov.cy.

Το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο προσδιορίζει τη χωροχρονική κατανομή σχετικών τρεχουσών και μελλοντικών δραστηριοτήτων και χρήσεων στα θαλάσσια ύδατα της Δημοκρατίας. Στόχος του Σχεδίου είναι η συμβολή στη στήριξη και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στη θάλασσα, εφαρμόζοντας μια οικοσυστηματική προσέγγιση και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτισμικές πτυχές, καθώς και η προώθηση της συνύπαρξης σχετικών δραστηριοτήτων και χρήσεων.

Το προσχέδιο του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου λαμβάνει υπόψη τις βασικές προτεραιότητες, τους στόχους και τις στρατηγικές κατευθύνσεις για τα θαλάσσια ύδατα της Δημοκρατίας, όπως καθορίζονται στη Δήλωση Πολιτικής Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού η οποία υιοθετήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 21 Δεκεμβρίου 2021.

Στα πλαίσια της προαναφερόμενης δημόσιας διαβούλευσης, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας διοργανώνει συναντήσεις ενημέρωσης και διαβούλευσης με το κοινό, σε όλες τις επαρχίες, ως ακολούθως:

-Λεμεσός, Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 – Αίθουσα ‘Πάνος Σολομωνίδης’

-Λευκωσία, Τρίτη 12 Απριλίου 2022 – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Υπ. Οικονομικών

-Αμμόχωστος, Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 – Μουσείο Θάλασσας, Αγία Νάπα

-Πάφος, Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 – Πολυχώρος Πολιτισμού ‘’Αττικόν’’

-Λάρνακα, Τρίτη 19 Απριλίου 2022 –  Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Λάρνακα

Όλες οι συναντήσεις αρχίζουν στις 18:00 και θα τηρηθούν όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Επιπλέον, τα ενδιαφερόμενα μέρη που επιθυμούν να υποβάλλουν  απόψεις και εισηγήσεις μπορούν να το πράξουν μέσα από την ελληνική έκδοση της διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας του Υφυπουργείου Ναυτιλίας  www.comeshipping.com.cy.