You are here

Ενώπιον Καρούσου αιτήματα δήμου Αγίας Νάπας

24/02/2020 21:38

Αιτήματα που άπτονται του Υπουργείου του, μεταξύ των οποίων και οδικά έργα, έθεσε στον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιακών και Εργων Γιάννη Καρούσο, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «σειρά αιτημάτων που άπτονται του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων έθεσε ενώπιον του Γιάννη Καρούσου, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Επαρχία Αμμοχώστου. Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας/Αμμοχώστου Βασίλειος, ο Γενικός Διευθυντής και Ανώτεροι Λειτουργοί του Υπουργείου».
 
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν «και θα στηρίξει το Υπουργείο είναι η δημιουργία αγκυροβολίου στην περιοχή της μαρίνας Αγίας Νάπας, ώστε τα επιβατικά πλοία να  μπορούν να κατεβάζουν κόσμο, αφού θα υπάρχει είσοδος και έξοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία. Επίσης συζητήθηκε η δημιουργία, στο πλαίσιο της μετατροπής του Μοναστηριού σε Μουσειακό χώρο και Ερευνητικό Κέντρο, επιπρόσθετου εκθεσιακού χώρου όπου θα εκτίθενται τα αρχαία εκθέματα που ανευρέθηκαν πρόσφατα στο χώρο του Μοναστηριού».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «συζητήθηκαν επίσης και τα διάφορα οδικά δίκτυα που χρήζουν άμεσης κατασκευής και ανακατασκευής και η εγκατάσταση του συστήματος  Parcel 24 στο ταχυδρομείο. Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας επεσήμανε τη  σημαντικότητα να παραμείνουν ως έχουν τα δρομολόγια των λεωφορείων από Παραλίμνι, Πρωταρά και Αγία Νάπα, δηλαδή από τις έξι το πρωί μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών».
 
Ακόμα συζητήθηκε «η άμεση κατασκευή Πυροσβεστικού Σταθμού στην Αγία Νάπα. Μεταξύ των θεμάτων που θα προωθήσει άμεσα το Υπουργείο Μεταφορών είναι η αναβάθμιση του Μουσείου «Θάλασσα» με εμπλουτισμό του με κυπριακές αρχαιότητες και η καταβολή επιχορήγησης από το Υπουργείο για δημιουργία στο πλαίσιο της επέκτασής του, αίθουσας εικονικής πραγματικότητας και διαδραστικότητας σε σχέση με την ενάλια αρχαιολογία και την αρχαιότητα» ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να γίνουν αναβαθμίσεις και περαιτέρω προσέγγιση των χώρων πληροφόρησης των διαφόρων μνημείων.
 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο «για τη παρουσία του στη περιοχή και για τη θετική  ανταπόκριση του στα αιτήματα που έθεσε με υπόμνημα και απασχολούν  τον Δήμο. Μέσα στα πλαίσια της αναβάθμισης του Δήμου με έργα και οδικά δίκτυα, συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις  και καθορίσαμε τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε» είπε.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «μετά τη σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο ο Υπουργός Μεταφορών μετέβη στο Μοναστήρι Αγίας Νάπας, όπου ενημερώθηκε από τους αρμόδιους λειτουργούς για τις αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονται στο χώρο».