You are here

Επελέγησαν οι «πέντε» για το ΒΟΤ των αεροδρομίων

07/06/2002 22:27
Το 2003 ο νικητής

Το Κεντρικό Συμβούλιο Προσφορών επέλεξε αργά το απόγευμα πέντε από τις δέκα κοινοπραξίες εταιριών που είχαν υποβάλει προσφορές «πέραν του 1 εκ λιρών» διεκδικώντας τη διαχείριση των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης (ΒΟΤ).

Οι πέντε Κοινοπραξίες που έχουν προεπιλεγεί είναι, κατ’ αλφαβητική σειρά:

1.Alterra Consortium
2. Cyprus Gateway Airports
3. Hermes Airports
4. Project Pegasus
5. The J&P LED Consortium

Μετά την προεπιλογή το υπουργείο Συγκοινωνιών θα δώσει μέχρι τέλος Ιουλίου τα νέα έγγραφα προς τους «πέντε»για να υποβάλουν την τελική τους προσφορά, σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Συγκοινωνιών θα αξιολογήσει τις νέες προσφορές και με την υποβολή της δικής του εισήγησης, θα παραπέμψει το φάκελο εκ νέου προς το Συμβούλιο Προσφορών για την κατακύρωση στον νικητή. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή του θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο.

«Η απόφαση του ΚΣΠ ήταν ομόφωνη και οι «πέντε» εξασφάλισαν βαθμολογία πέραν του ελάχιστου απαιτούμενου ορίου και έχουν ανταποκριθεί και ικανοποιήσει τα κριτήρια προεπιλογής» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου και του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αξιολόγησης επαναλήφθηκε με τη συμπερίληψη της κοινοπραξίας J&P ύστερα από την υποβολή ένστασης που έγινε δεκτή από την Γενική Εισαγγελία.

Του Κυριάκου Κυριακίδη