You are here

Επιφυλάξεις για το πάρκο Αφροδίτη

11/06/2002 12:16
Έντονος σκεπτικισμός και επιφυλάξεις εκφράστηκαν για τη δημιουργία του θεματικού πάρκου Αφροδίτη που είναι προγραμματισμένο, σύμφωνα με τα σχέδια των αρχιτεκτόνων, να κτιστεί στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού στην Πάφο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Περιβάλλοντος κλήθηκε και παρέστη ο επικεφαλής της ομάδας αρχιτεκτόνων Ξάνθος Μενελάου ο οποίος διευκρίνισε, ότι οι εισηγήσεις των αρχιτεκτόνων επιδέχονται τροποποιήσεων προσθέτοντας ότι το όλο έργο θα κατακυρωθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό, σε ικανό, όπως είπε, γλύπτη έτσι ώστε να δημιουργηθεί κάτι το ξεχωριστό.

Ο κ. Μενελάου είπε ακόμη ότι εμπνεύστηκε την ιδέα και την σύλληψη του έργου μέσα από την ελληνική μυθολογία. Ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ Θέμος Δημητρίου εξέφρασε τις επιφυλάξεις του επιμελητηρίου για τη δημιουργία του έργου προσθέτοντας ότι ο προβληματισμός υπάρχει και για την τοποθεσία δημιουργίας του θεματικού πάρκου. Εισηγήθηκε το όλο έργο να γίνει με ανοικτές διαδικασίες και να ληφθούν υπόψη, όπως είπε, όλες οι απόψεις των ειδικών ενώ η αρχαιολόγος κα Καραγιώργη, εξέφρασε την αντίθεσή της στη δημιουργία του πάρκου, επισημαίνοντας ότι αυτό θα δώσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη μια εντελώς λανθασμένη και ψεύτικη εικόνα για την Αφροδίτη.

Του Κυριάκου Κυριακίδη