You are here

Επίσκεψη αστραπή για τα αεροδρόμια

27/06/2005 09:03
Επίσκεψη αστραπή πραγματοποίησε στην Κύπρο o Ντανιέλ Ριγκού πρόεδρος της κοινοπραξίας HERMES. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της StockWatch, ο κ. Ριγκού έφθασε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Λάρνακας και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Χάρη Θράσου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αιφνίδια επίσκεψη του κ. Ριγκού δεν είναι άσχετη με τις πρόσφατες καταγγελίες για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στις διαπραγματεύσεις για τα νέα αεροδρόμια.

Την περασμένη Πέμπτη η διεύθυνση εσωτερικής αγοράς στις Βρυξέλλες παρέλαβε και δεύτερη καταγγελία από την κοινοπραξία Alterra και ειδικότερα από την Cyparco. Η καταγγελία αυτή είναι σε συνέχεια αυτής της J&P.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος μεγιστάνας της κοινοπραξίας HERMES ζήτησε από το Χάρη Θράσου να ενημερωθεί πλήρως για τις όλες εξελίξεις όπως επίσης και κατά πόσον υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να τιναχθούν οι μέχρι σήμερα διαδικασίες στον αέρα, πράγμα που θα είναι πλήγμα τόσο για την ίδια την κοινοπραξία, όσο ειδικότερα για τον τόπο, που θα παραμείνει με δεύτερης τάξεως αεροδρόμια.

Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός για τις συγκοινωνίες απέρριψε αίτημα της εταιρίας Alterra, όπως η κυβέρνηση διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την HERMES.

Λ.Χ.