You are here

Επτά στους δέκα συμφωνούν με τις κάμερες στους δρόμους

07/07/2022 16:56

Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η πρόσφατη εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης θα βοηθήσει στην πρόληψη και μείωση των θανατηφόρων συγκρούσεων, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας του ινστιτούτου IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την Αστυνομία.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της IMR, Χριστίνα Κόκκαλου στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, ανέφερε ότι 7 στους 10 συμφώνησαν με την πιο πάνω θέση. Περισσότερο πιστεύουν αυτό τα άτομα άνω των 65 ετών, με 96%, και οι γυναίκες με 71%.

Για τις ποινές των αδικημάτων που ελέγχουν οι εν λόγω κάμερες, οι πολίτες – συνέχισε – με 18% θέλει πιο αυστηρές ποινές, το 22% πιο χαλαρές ενώ το 50% δήλωσε ικανοποιημένο και να παραμείνουν οι ποινές ως έχουν.

Στο ερώτημα εάν πιστεύουν ότι στο μέλλον θα πρέπει να υπάρξει επέκταση του συστήματος με περισσότερες κάμερες, η κ. Κόκκαλου είπε ότι 7 στους 10 το ζητούν, οι περισσότεροι άνδρες – με ποσοστό 74% - άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπως διευκρίνισε, και άτομα με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο. Με ποσοστό 74%, περισσότερες κάμερες ζήτησαν τα άτομα που προέρχονται από την επαρχία Λευκωσίας και ακολουθεί με 71% η επαρχία Λεμεσού.