You are here

Έρχεται νέο πράσινο ξενοδοχείο στη Λεμεσό

19/07/2022 17:08

Η εταιρεία Issa Bross Cyprus Hotels Ltd, προωθεί την ανέγερση νέου πράσινου ξενοδοχείου στην παραλιακή ακτή της κοινότητας Μουταγιάκα, στην επαρχία Λεμεσού.

Η εν λόγω εταιρεία κατέθεσε μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από την ανέγερση και λειτουργία της νέας πράσινης ξενοδοχειακής μονάδας «Aquarius Beach Hotel» η οποία θα αναπτυχθεί στη θέση του υφιστάμενου ξενοδοχείου δύο αστέρων «Aquarius Beach Hotel» το οποίο θα κατεδαφιστεί. Η υφιστάμενη κατασκευή αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο χώρο καθώς και δύο ορόφους με κλίνες.

Η ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείται από υπόγειο χώρο (Χώρος στάθμευσης, Γυμναστήριο, ΣΠΑ, χώρος αποθήκευσης), ισόγειο χώρο (χώροι κοινής ωφέλειας, εστιατόρια), μεσοπάτωμα (χώροι αποθήκευσης και συντήρησης). Θα αποτελείται επίσης από τρεις ορόφους με κλίνες και παιδότοπο ενώ ο τελευταίος όροφος θα αποτελεί το μηχανολογικό όροφο.

Όπως αναφέρεται, σκοπός της προτεινόμενης ανάπτυξης είναι να παρέχει ένα μοναδικό συνδυασμό υπηρεσιών ολοκληρωμένου τουρισμού που στοχεύουν να προσφέρουν ένα πλήρες πακέτο διαμονής σε κάθε άτομο.

Αναμένεται επίσης ότι η προτεινόμενη ανάπτυξη θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις οικονομικές δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής και θα ενδυναμώσει τον κοινωνικό και τουριστικό της χαρακτήρα.

Σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου υπάρχει μεγάλος αριθμός οικιστικών μονάδων, τουριστικών καταλυμάτων, εμπορικών κτηρίων και χώρων εστίασης.

Οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2022 και να διαρκέσουν μέχρι και τον Ιούνιο του 2024.

Η.Ε.