You are here

Φωτίου: Αναμένονται εξελίξεις...για Easy-Jet, Ryan air…

17/05/2006 12:03
• Ενδιαφέρον και από Fly Me

Πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με το ενδεχόμενο καθόδου στην Κύπρο των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους Easy-Jet, (του γνωστού επιχειρηματία Στέλιου Χατζηιωάννου) και της ιρλανδικής Ryan air.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Φώτης Φωτίου, αυτή τη στιγμή «γίνονται προτάσεις, αντιπροτάσεις για το ενδεχόμενο καθόδου των αεροπορικών αυτών εταιρειών στο νησί μας».

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου ακόμη μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η σουηδική Fly Me, εξέφρασε ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το νησί μας. «Το ενδιαφέρον αυτό της Fly Me αφορά την ένταξη της Κύπρου στο δρομολόγιο των πτήσεων της από το 2007», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΚΟΤ προσθέτοντας ότι ο Οργανισμός κάλεσε εκπροσώπους της Fly Me να επισκεφτούν την Κύπρο για περαιτέρω συνομιλίες.

Η κάθοδος των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στην Κύπρο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουριστικού μας ρεύματος και την τόνωση της τουριστικής μας βιομηχανίας αφού προσφέρονται προσιτές τιμές για όλα τα οικονομικά στρώματα των ταξιδιωτών.

Της Γεωργίας Χαννή