You are here

Α. Χρίστου: Το... αργόν και χάριν έχει

03/02/2009 19:12
H καθυστέρηση που παρατηρείται στο έργο που αφορά τη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με το λιμάνι Λεμεσού «δεν ήταν μεγάλη και έφερε καλά αποτελέσματα», υποστήριξε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Χρίστου αμέσως μετά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής.

«Δόθηκε» είπε, η ευκαιρία να σχεδιαστεί κάτω από το δρόμο ένα κανάλι για την παροχέτευση του τεράστιου όγκου νερού που εισέρχεται στη Λεμεσό από τα βόρεια προάστια και καταταλαιπωρούν - κατά την έκφρασή του - ολόκληρες συνοικίες, όπως ο Άγιος Σπυρίδωνας, το Ζακάκι, ακόμα και το Τραχώνι. Το κανάλι αυτό θα έχει μέγεθος 4 επί 2,5 μέτρα για να διοχετεύει το νερό που είναι 70 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, «όπως περίπου τρέχουν όλοι οι παραπόταμοι του Κούρρη μαζί».

Το έργο προχωρά, πρόσθεσε και θα αποτελείται, πέρα από το κανάλι, από μια μεγάλη λίμνη κατακράτησης, η οποία θα εξυπηρετεί τη μείωση του όγκου ροής των νερών και μέρος του νερού θα διοχετεύεται στη λίμνη της αλυκής για να συντηρείται το υδατικό ισοζύγιο, καθώς η περιοχή αλλάζει και από γεωργική γίνεται οικιστική.

Ο δρόμος που θα συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με το λιμάνι Λεμεσού θα στοιχίσει €30 εκ. είπε ο κ. Χρίστου, ενώ το έργο αποχέτευσης €34 εκ. «Όλα μαζί θα επιλύσουν ένα σοβαρό πρόβλημα, και κυκλοφοριακό αλλά και οβριών υδάτων». Η προσφορά θα προκηρυχθεί εντός Μαρτίου, το έργο πρέπει να κατασκευαστεί εντός δύο ετών, πρόσθεσε.