You are here

Η 26η Τακτική Συνέλευση της CERP στην Κύπρο

14/05/2002 09:45
Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η εναρμόνιση Κύπρου, στις τηλεπικοινωνίες και τα ταχυδρομεία. Όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (16 - 17 Μαίου) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας, την 26η Τακτική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Αρχής για θέματα Ταχυδρομείων – γνωστής ως CERP.

Εξάλλου ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών Δρ Βάσος Πύργος θα κηρύξει στις 15 Μαίου στις 2 μ.μ. την έναρξη των εργασιών της συνάντησης των Ρυθμιστικών Αρχών των υπό ένταξη χωρών για θέματα ταχυδρομείων, με στόχο τη συζήτηση θεμάτων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος των εν λόγω χωρών, τα οποία έχουν σχέση με την ενταξιακή τους πορεία

Η Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή, CERP, αποτελεί την ανώτατη αρχή για θέματα ταχυδρομείων πέρα από το χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία συμμετέχουν 43 χώρες, μέλη της ΕΕ, υπό ένταξη και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σ΄ αυτήν εκπροσωπούνται από κοινού οι Ρυθμιστικές Αρχές, όπου έχουν συσταθεί ως ανεξάρτητα σώματα και τα Υπουργεία των διαφόρων χωρών, στα οποία υπάγονται οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, δεδομένου ότι παραμένουν στην αρμοδιότητα τους ρυθμιστικά θέματα γενικής πολιτικής.

Στόχος της CERP, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις και συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και όλες τις άλλες οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα Ταχυδρομείων είναι η ενεργός συμμετοχή στις συζητήσεις για τα θέματα ταχυδρομείων και η προώθηση κοινών προτάσεων και συστάσεων όπου είναι δυνατόν.