You are here

«Η ΑΤΗΚ άνοιξε τα φτερά της στο εξωτερικό»

22/05/2003 16:41
Η ΑΤΗΚ έχει φθάσει σε εκείνο το επίπεδο που δικαιούται και στην υποχρέωση που έχει «να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει έξω από τα κυπριακά σύνορα». Με τη δήλωση αυτή ο υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων Κίκης Καζαμίας χαιρέτισε τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα στη Λεμεσό η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και ο Όμιλος Εταιρειών της Μάλτας «Μάλτακομ».

Η Συμφωνία αφορά μεταξύ άλλων, τις υπηρεσίες ασύρματης επικοινωνίας, την πληροφορική και το Διαδίκτυο, τα πολυμέσα και τις υπηρεσίες ασύρματης επικοινωνίας και προβλέπεται η ανταλλαγή πληροφοριών επιστημονικού και τεχνολογικού περιεχομένου, γνώσεων και εμπειριών για τα δίκτυα νέας γενιάς, την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων και άλλα θέματα οικονομικής φύσης και τη συμμετοχή σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Συμφωνία καλύπτει επίσης θέματα κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών ανταλλαγών, μέσω των θεσμοθετημένων οργανώσεων του προσωπικού των δυο οργανισμών.

Τη συμφωνία υπέγραψαν, με παρόντα τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Κίκη Καζαμία, ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ Ευστάθιος Παπαδάκης και ο τέως Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών της «Μάλτακομ», Μορίς Ζαρμπ Ανταμί ως εκπρόσωπος του νυν Προέδρου του Ομίλου. Ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ είπε πως «η πρόσφατη υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης στην ΕΕ, από την Κύπρο και τη Μάλτα, έφερε ακόμη πιο κοντά τις δυο χώρες, με αποτέλεσμα η ΑΤΗΚ και η «Μάλτακομ» να προχωρήσουν στην αναθεώρηση της υφιστάμενης συμφωνίας συνεργασίας, να την προσαρμόσουν στο ραγδαία μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον και να διερευνήσουν νέους τομείς συνεργασίας».

Ο κ. Ανταμί εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί υπήρξε ο καταλύτης για την υπογραφή της Συμφωνίας, η οποία - όπως είπε - θα ενισχύσει σημαντικά τους δυο οργανισμούς στο νέο ανταγωνιστικό και τηλεπικοινωνιακό περιβάλλον.

Η υπογραφή της Συμφωνίας έγινε στο περιθώριο της 6ης Συνάντησης του «Τελεφόρουμ» των Τηλεπικοινωνιακών Οργανισμών Μικρών Κρατών, η οποία φιλοξενείται σήμερα και αύριο στην Κύπρο, με φροντίδα της ΑΤΗΚ. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε σήμερα το πρωί ο υπουργός Συγκοινωνιών και τις εργασίες της Συνάντησης παρακολουθούν 40 περίπου σύνεδροι από 16 ευρωπαϊκές κυρίως χώρες.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, θα συζητηθούν η ελευθεροποίηση και η ρύθμιση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και τα δίκτυα επόμενης γενιάς. Θα γίνουν επίσης παρουσιάσεις διαφόρων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος από εκπροσώπους των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών, καθώς επίσης και από προμηθευτές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.